De achterkant van de Nexus 6 laat los bij sommige toestellen

Redactie
19 januari 2015, 13:51
1 min leestijd
De achterkant van de Nexus 6 laat los bij sommige toestellen

Bezitters van de  Nexus 6  melden problemen met de achterkant van de smartphone, die bij sommige toestellen plotseling los komt.

De achterkant van de Nexus 6 is gemaakt van plastic en zit vast aan het metalen frame van het toestel. Het is niet de bedoeling dat consumenten de achterkant eraf halen, omdat de accu niet kan worden verwisseld.

Toch laat de achterkant bij sommige Nexus 6-toestellen los. Dit verhaal kwam al eerder voor bij enkele Motorola-toestellen, zoals de Moto X. Het lijkt vooralsnog om een kleine groep gedupeerden te gaan.

Wat is er mis met de Nexus 6 achterkant?

Er zijn twee redenen waarom de achterkant bij sommige Nexus 6-toestellen  los komt. De eerste reden is naar verluidt het ontbreken van lijm, waarmee de achterkant aan het frame wordt vastgemaakt. Sommige Nexus 6-bezitters melden dat de achterkant er al in de doos af was, anderen beweren dat het enkele weken heeft geduurd.

nexus6-achterkant

Opzwellende accu’s zijn een tweede reden. Door het opzwellen van de accu en bijbehorende toenemende druk zou de achterkant eraf komen. Daarnaast is de accu dan ook defect. De klantenservice van Motorola zegt dat ze “een paar soortgelijke meldingen” van een defect met de Nexus 6 achterkant hebben gezien.

Mocht jouw Nexus 6 een soortgelijk defect vertonen, kun je logischerwijs altijd beroep doen op je garantie.

Nexus 6 kopen?

De Nexus 6 is te koop bij verschillende aanbieders en veelal gratis te verkrijgen bij een tweejarig abonnement. Hieronder vind je de beste aanbiedingen. Lees ook onze Nexus 6 review voor meer informatie.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6
8,0
Welke Motorola Nexus 6 wil je?
Wij hebben momenteel geen Motorola Nexus 6 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste nieuws over de Nexus 6

Categorie: Smartphones
Spotlight: Motorola

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's