Nexus 6 kan ook in slaapstand notificaties tonen

Nexus 6 Ambient DisplayNet als de nieuwe Moto X zal de Nexus 6 een optie krijgen om inkomende notificaties te tonen, ook als het scherm is uitgeschakeld. In de weergave-instellingen is de functie ‘Ambient Display’ te vinden. Wanneer je deze inschakelt, zal het toestel meldingen tonen voor nieuwe mails, sms’jes, gemiste oproepen en  ga zo maar door. En aangezien de Nexus 6 over een amoled-scherm beschikt, worden alleen de pixels die de tijd en notificaties weergeven verlicht. Op die manier zal de functie er niet voor zorgen dat de accu aanzienlijk  sneller leegloopt.

Google geeft zelf aan dat de 3200 mAh-accu van de Nexus 6 met Ambient Display ingeschakeld goed is voor een standby-tijd van 250 uur. Schakel je de functie uit, dan stijgt de standby-tijd tot zo’n 330 uur. We verwachten dat de accu bij gemiddeld gebruik ongeveer een dag meegaat, net zoals het geval bij de Moto X waarop de nieuwe Google-telefoon is gebaseerd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Meer over Ambient Display

Ook interessant om te vermelden is dat het ontwikkelaars is gelukt om Ambient Display werkend te krijgen op een Nexus 4. Wie weet komt de functie in de toekomst dus ook naar andere toestellen met Android 5.0 Lollipop. Wel kunnen we ons voorstellen dat Ambient Display er bij Android-apparaten zonder amoled-scherm voor  zorgt dat de accuduur sterker terugloopt.

Vanaf medio volgende maand kunnen we aan de slag met de Nexus 6, de nieuwe Google-telefoon die is voorzien van een enorm 5,9 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De Nexus 6 is niet alleen de grootste, maar ook de krachtigste Nexus-telefoon tot nu toe. Het toestel wordt aangedreven door een Snapdragon 805-chip en beschikt over 3GB aan werkgeheugen. De quadcore-processor heeft een kloksnelheid van 2,65GHz en in combinatie met het ruim beschikbare werkgeheugen heeft het toestel geen moeite om meerdere apps en processen tegelijkertijd te draaien.

Wat de Nexus 6 precies gaat kosten in ons land is nog niet bekend. De europrijzen bedragen waarschijnlijk 569 en 649 euro voor respectievelijk het 32GB- en 64GB-model. De opslagruimte van beide modellen is niet uitbreidbaar met een geheugenkaartje.

Het laatste nieuws over de Nexus 6

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.