Google rolt verkeerde Android 7.0-update uit voor Nexus 6

Rick van der Veer
15 maart 2017, 17:33
2 min leestijd
Google rolt verkeerde Android 7.0-update uit voor Nexus 6

Nexus 6-gebruikers draaien al een tijdje op Android 7.1, maar nu ontvangen zij een Nexus 6 Android 7.0-update. Google heeft deze per ongeluk voor het toestel uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6 Android 7.0-update

Gebruikers van de Motorola Nexus 6 melden via Reddit dat ze een over-the-air-update binnenkrijgen voor Android 7.0. Dat terwijl hun smartphone al geruime tijd op Android 7.1 (Nougat) loopt, zoals alle andere Nexus-smartphones.

Het installeren van de update is dan ook geen goed idee. Gebruikers die de update geïnstalleerd hebben zeggen dat bijna al hun apps constant vastlopen. Doorgaans reageert Android er slecht op als er een oudere versie over een nieuwere heen geïnstalleerd wordt zonder fabrieksherstel. Het is dan ook niet aan te raden de update te installeren als je een notificatie erover krijgt.

Nexus 6 Android 7.0-update

Google heeft nog niet gereageerd op het probleem. Als je de update hebt geïnstalleerd lijkt de enige oplossing een volledige fabrieksreset te zijn. Ook het opnieuw installeren van Android 7.1 via de website van Google lost het probleem op, al ben je dan wel al je gegevens kwijt.

Het is niet het eerste probleem dat Nexus 6-gebruikers ervaren na Android-updates. Na de Android 7.1-update van eerder dit jaar ontstond er een echo als je een telefoongesprek via de luidspreker voerde. Bovendien duurde het een tijdje voordat die update naar de Nexus 6 kwam, ondanks dat de Nexus 5X en Nexus 6P de update al in december kregen.

Meer over de Nexus 6

De Nexus 6 werd eind 2014 door Google onthuld en is door Motorola ontworpen en gebouwd. Het toestel heeft een scherm van maar liefst 6 inch, wat het de grootste Nexus-smartphone ooit maakt. Toen het toestel uitkwam draaide de Nexus 6 op Android 5.0 (Lollipop), maar intussen is het toestel voorzien van Android 7.1 Nougat. Die versie is de laatste die de smartphone krijgt. Google brengt doorgaans geen updates meer uit voor Nexus-smartphones die ouder dan 2 jaar zijn.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu