De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit is waarom de Nexus 6 Android 7.1-update vertraagd is

Thomas Haenen
28 december 2016, 9:16
1 min leestijd
Dit is waarom de Nexus 6 Android 7.1-update vertraagd is

Google gaf onlangs de definitieve versie van Android 7.1 Nougat vrij voor verschillende toestellen. Bezitters van de Nexus 6 zijn echter nog altijd aan het wachten; nu weten we ook waarom.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6 Android 7.1-update

Android 7.1.1 Nougat voor de Motorola Nexus 6 is vanaf begin januari beschikbaar, zo heeft Google vannacht bevestigd tegenover Android Police. De update verscheen enkele weken geleden al voor andere smartphones, waaronder de Nexus 6P. De vertraging komt volgens Google door een last-minute bug bij de Nexus 6, waardoor er nog wat extra werk gedaan moest worden. De bug is inmiddels opgelost, waardoor de Nexus 6 Android 7.1-update direct in het nieuwe jaar beschikbaar zal zijn.

Nexus 6 Android 7.1-update

Het is vermoedelijk één van de laatste grote updates voor de Motorola Nexus 6. Het toestel verscheen eind 2014 en is dus inmiddels ruim twee jaar oud. Doorgaans worden Nexus-smartphones hooguit twee tot drie jaar ondersteund door Google. Daarmee lijkt het onwaarschijnlijk dat Nexus 6-gebruikers een update naar volgende versies van Android kunnen verwachten.

Android 7.1 verscheen in november voor de Google Pixel en Pixel XL. De nieuwe versie van Android introduceerde onder andere app shortcuts. Daarmee heb je directe snelkoppelingen naar prominente features binnen een app. De snelkoppelingen open je door een icoontje op je homescreen langer ingedrukt te houden. Ook is er ondersteuning toegevoegd voor toetsenborden met een gif-functie. Zo kun je bewegende afbeeldingen opzoeken en toevoegen aan je berichten vanuit je toetsenbord.

Deze functies beleefden hun primeur op Google’s Pixel-smartphone. In december werden ze ook uitgerold voor andere smartphones, in de vorm van Android 7.1.1. Deze update is per direct beschikbaar voor onder andere verschillende Nexus-toestellen. Het is nog onbekend wanneer andere fabrikanten de update uitrollen voor hun toestellen.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu