Foto’s: gezwollen accu van Nexus 6 laat smartphone ontploffen

Redactie
1 mei 2015, 19:11
1 min leestijd
Foto’s: gezwollen accu van Nexus 6 laat smartphone ontploffen

De accu van de Nexus 6 van een Motorola-klant is gezwollen waardoor de smartphone eruitziet alsof ‘ie is ontploft. De achterkant is van de behuizing gesprongen en gebogen, zo laten twee foto’s zien.

Lees verder na de advertentie.

De foto’s zijn op Twitter gezet door Monica, een Indiase vrouw die haar Nexus 6 via Motorola heeft gekocht. “De Nexus 6 ontplofte opeens en de batterij is kapot. Hij is niet meer te gebruiken! Gelukkig is er geen brand ontstaan, bedankt slimme en veilige technologie”, zo laat ze weten in een tweet.

Dit is de ontplofte Nexus 6 batterij

Op de foto’s is te zien hoe de opgezwollen accu ervoor heeft gezorgd dat de achterkant is gebold en van het frame is verwijderd. Gelukkig is er geen brand ontstaan, wat ook te zien is aan de schade. Mogelijk is er iets misgegaan bij de oplaadconnector, waarbij er kortsluiting is ontstaan en de accu is opgezwollen.

1

Het gebeurt wel vaker dat een accu plotseling opzwelt. Dit valt vaak te wijten aan de kwaliteit van de accu, waarbij het probleem zich vaker voordoet bij goedkopere Chinese accu’s die de gebruiker heeft gekocht ter vervanging van de huidige accu. Dit is – voor zover bekend – niet het geval bij de Nexus 6 van Monica, mede omdat het lastig is om de accu van Googles nieuwste smartphone te vervangen.

2

Motorola heeft inmiddels gereageerd op het defect en gaat Monica logischerwijs een nieuw toestel sturen, aangezien dit – naar alle waarschijnlijkheid – gewoon een fabrieksfout is. De Nexus 6 van ondergetekende heeft dergelijke problemen nog niet ondervonden.

Laatste nieuws over de Nexus 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu