Motorola bevestigt: Nexus 6 gaat 649 euro kosten in Nederland

De Nexus 6 gaat als verwacht 649 euro kosten voor het 32GB-model, zo heeft de distributeur van het toestel in Nederland bevestigd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De nieuwe Nexus-telefoon is over een week te reserveren en zal eind deze maand worden geleverd. Het 64GB-model gaat naar verwachting 699 euro kosten. Daarmee zijn beide versies  flink duurder dan de Nexus 5, die bij verschijning 349 euro kostte voor het 16GB-model en 399 euro voor de versie met 32GB aan opslagruimte.

Wil je de Nexus 6 bestellen, dan kan dat vanaf 18 november bij bijvoorbeeld Studentmobiel. Je kunt het toestel nu nog niet pre-orderen, maar daar komt over een week dus verandering in.

Nexus 6 bestellen? Dit moet je weten

Nexus 6 bestellenDe Nexus 6 werd op 15 oktober 2014 officieel onthuld en is de grootste Google-smartphone tot nu toe. Het toestel is ontwikkeld door Motorola en valt op door het enorme 6 inch-scherm. Dit heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, waardoor het onmogelijk is om afzonderlijke pixels te onderscheiden. De pixeldichtheid bedraagt een indrukwekkende 496 ppi, waarmee foto’s en video’s perfect tot hun recht komen.

Om te voorkomen dat de smartphone door deze hoge resolutie al voor het einde van de dag aan de oplader moet, is er een 3220 mAh-accu aan boord, die overigens niet is te verwijderen of te vervangen. Wel is er een snellaadfunctie, zodat je hem een kwartiertje kunt opladen voor zo’n acht uur gebruik. Lees meer over de  Nexus 6.

Nexus 5 kopen in Nederland

Kun je niet wachten op de Nexus 6 of vind je het toestel nog te duur? Dan kun je gaan voor zijn voorganger, de Nexus 5. Dit toestel verscheen eind vorig jaar, maar heeft nog steeds prima specs. Bovendien wordt hij bijgewerkt naar Android Lollipop, zodat je beschikt over de laatste functies en mogelijkheden van Android.

Het laatste nieuws over de Nexus 6

Hieronder lees je het laatste nieuws met betrekking tot de nieuwe Google-telefoon. Op zoek naar een ander Android-toestel van Google? Bekijk dan de Google-toestelpagina.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.