De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google stopt uitrol beveiligingsupdate maart voor Nexus 6 – update

Erwin Vogelaar
10 maart 2017, 20:36
2 min leestijd
Google stopt uitrol beveiligingsupdate maart voor Nexus 6 – update

Google heeft de uitrol van de Nexus 6 beveiligingsupdate van maart stopgezet. De update zorgt er namelijk voor dat Android Pay niet meer werkt.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6 beveiligingsupdate

De nieuwste beveiligingsupdate voor Android zorgt voor problemen bij de Nexus 6. Hoewel deze update alleen beveiligingsproblemen van Android op moet lossen, gebeurt er bij deze smartphone iets meer dan dat. Specifiek zorgt de update ervoor dat SafetyNet wordt uitgeschakeld. SafetyNet is een API die apps laat controleren of er iets vreemds met het toestel gedaan is. Denk hier bijvoorbeeld aan het rooten van het toestel en het installeren van een custom ROM. Als er blijkt dat er iets niet klopt, dan werken de apps niet meer. Ook Android Pay maakt gebruik van deze API.

Nexus 6 beveiligingsupdate

Google heeft daarom besloten de uitrol van de update voor dit specifieke toestel stop te zetten en te onderzoeken wat er mis gaat. Onder andere op de Nexus 6-subreddit klagen veel mensen over dit probleem. De timing is extra zuur voor Nexus 6-gebruikers, want het toestel krijgt sinds kort geen updates meer met nieuwe Android-functies. Android 7.1.1 was de laatste versie die de Nexus 6 heeft ontvangen, terwijl nieuwere Nexus-toestellen inmiddels op Android 7.1.2 zitten. Wel heeft het toestel nog een tijdje recht op beveiligingsupdates, maar dat gaat nu ook mis. Het lijkt er op dat Google de update niet goed genoeg heeft getest.

Android Pay is sinds enkele dagen te gebruiken in België. Mits je niet gebruik maakt van een Nexus 6 natuurlijk. Door je creditcard aan de Android Pay-app te verbinden, kun je via je smartphone betalen bij plekken die contactloos betalen ondersteunen. Je moet hiervoor wel een kaart hebben bij BNP Paribas Fortis, Hello Bank! of Fintro. Op dit moment zijn er al meer dan tachtigduizend locaties in België waar met Android Pay betaald kan worden. Wanneer Android Pay naar Nederland komt is nog niet bekend.

Update 11 maart: Google heeft de update weer beschikbaar gesteld. Er is niets aan deze update aangepast. Wel heeft Google SafetyNet uitgeschakeld, waardoor Android Pay gewoon werkt.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu