Motorola: enorm scherm Nexus 6 was wens van Google

Gijs Ettes
25 februari 2016, 14:45
1 min leestijd
Motorola: enorm scherm Nexus 6 was wens van Google

Ondanks de pure Android-versie en de prima specs kreeg de  Motorola Nexus 6 uit 2014 ook de nodige kritiek. Zo was het toestel door het grote scherm – een wens van Google – moeilijk hanteerbaar.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6 display: te groot voor één hand

Als het aan Motorola had gelegen, had de Nexus 6 echter net zo`n groot scherm gekregen als de eerste Moto X (4,7 inch). In gesprek met Techradar laat Adrienne Hayes, verantwoordelijk voor de marketingactiviteiten van de fabrikant, weten dat Google een groter scherm van 6 inch wenste. Daarmee was en is de Nexus 6 nog steeds de grootste Nexus-smartphone ooit. Zoals je in onze Nexus 6 review kunt lezen, is de schermgrootte niet echt praktisch. Bediening met één hand is vrijwel onmogelijk en het display vreet stroom, waardoor de accu het met moeite anderhalve dag volhoudt.

nexus 6 display

Volgens Hayes was de Nexus 6 een goed leermoment voor Motorola, dat sinds medio 2014 onderdeel uitmaakt van Lenovo. “Je leert steeds weer. Het was rond deze periode dat we veel experimenteerden met schermformaten.“ Uiteindelijk bleek het formaat van de Nexus 6 groter succes in de weg te staan. “Zij [Google] wilde deze schermgrootte, maar we hadden het toestel ook met hetzelfde display als de Moto X kunnen maken. Nu weten we dat het niet werkte.“

Daarnaast was de Nexus 6 met zijn introductieprijs van 649 euro duurder dan voorgaande modellen in de serie, al waren daar ook de specificaties naar. Zo heeft de smartphone een QHD-schermresolutie, krachtige Snapdragon 805-chip, 3GB aan RAM en 32 of 64GB opslag. Anno 2016  komt de Nexus 6 daardoor nog goed mee en het is niet verwonderlijk dat het toestel onlangs is bijgewerkt naar Android 6.0 Marshmallow.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu