De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Nexus 6 kampt met echo na Android 7.1-update

Rick van der Veer
11 januari 2017, 12:10
2 min leestijd
Nexus 6 kampt met echo na Android 7.1-update

De Android 7.1 Nougat-update voor de Nexus 6 is niet vlekkeloos verlopen. Gebruikers melden dat de Nexus 6 echoproblemen vertoont tijdens een audiogesprek waarbij de luidspreker ingeschakeld staat.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6 echoproblemen

Sinds de Android 7.1-release kampen gebruikers van de Motorola Nexus 6 met problemen met de luidspreker van het toestel. Op het moment dat er een audigesprek gevoerd wordt hoort de persoon aan de andere kant een echo van zijn eigen geluid. In sommige gevallen hoort de andere kant geen echo, maar gepiep of andere vreemde geluiden die het onmogelijk maken een normaal gesprek te voeren.

Nexus 6 echoproblemen

Gebruikers maken melding van het probleem op het Google-forum. Een aantal gebruikers claimen dat het probeem op te lossen is door de microfoon te dempen, maar dan kan er uiteraard geen gesprek gevoerd worden. Wanneer Android 7.0 weer teruggezet wordt is het probleem opgelost, wat bevestigt dat het probleem veroorzaakt wordt door de nieuwe Android-update. Het gebruiken van een oudere Telefoon-app lijkt geen zin te hebben: het probleem verdwijnt alleen bij een oudere Android-versie.

Google heeft het probleem inmiddels aangemerkt als bug. Dat betekent dat de details van de fout doorgegeven zijn aan het ontwikkelteam van Android. De Nexus 6 krijgt vermoedelijk binnenkort een update om het probleem te op te lossen, al is het nog niet duidelijk wanneer.

Meer over de Nexus 6

De Nexus 6 werd eind 2014 door Google onthuld en is door Motorola ontworpen en geproduceerd. Het toestel is uitgerust met een scherm van 6 inch, wat het de grootste smartphone in de Nexus-reeks maakt. Bij zijn release draaide de Nexus 6 Android 5.0 Lollipop, maar het toestel is inmiddels voorzien van de nieuwste versie van Android 7.1 Nougat. Dit is de laatste grote update die de smartphone krijgt. Doorgaans brengt Google geen updates meer uit voor Nexus-smartphones die ouder dan twee jaar zijn.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu