De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

‘Google gaat geen Nexus 6 maken’

Redactie
17 mei 2014, 8:12
1 min leestijd
‘Google gaat geen Nexus 6 maken’
Nexus 6

De Nexus 6 wordt niet meer door Google gemaakt en uitgebracht. Dat zegt de doorgaans goed ingelichte Twitter-lekker Evleaks, nadat andere journalisten al eerder soortgelijke geruchten publiceerden. Volgens Evleaks is de Nexus 5 de laatste Nexus-smartphone die door Google is gemaakt en uitgebracht. De Nexus 5, die in oktober 2013 op de markt kwam, zou daarmee de laatste Nexus-smartphone ooit zijn.

Het blijft vooralsnog onbekend of Google ook geen nieuwe Nexus-tablet gaat uitbrengen. Er gaan al langer hardnekkige geruchten over de Nexus 8, een 8 inch-tablet die Google in samenwerking met HTC zou maken.

Lees verder na de advertentie.

Geen Nexus 6? Wat dan wel?

Google Nexus Android nieuwsoverzicht

Google zou het Nexus-programma willen vervangen door de Android Silver-lijn, waar we eerder al over berichtten. Google zou met Android Silver zijn favoriete high-end smartphones en tablets selecteren, deze van de kale Android-versie voorzien en vervolgens de fabrikanten de toestellen laten aanbieden. Deze methode is vergelijkbaar met het huidige Google Play Edition-model, waarbij fabrikanten hun telefoon met stock Android leveren.

Het is geen geheim dat Google al langer worstelt met het Nexus-programma. Google is voornamelijk softwareleverancier, en wil zich eigenlijk niet bezighouden met de hardwarepraktijken rondom de Nexus-apparaten. Denk bijvoorbeeld aan het RMA`en van toestellen of de bijbehorende garantieprocedures. Het is voor Google veel logischer om de software te leveren waar fabrikanten vervolgens gebruik van kunnen maken.

Update: volgens de laatste geruchten komt de Nexus 6 toch en krijgt hij een nieuwe naam: Nexus X.

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu