De Nexus 6 heeft toch een (verborgen) led-lampje

De Nexus 6 heeft, ondanks dat Google en Motorola dit ontkennen, toch een led-lampje dat gebruikt kan worden voor het tonen van notificaties en meldingen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het was een kleine domper dat de Nexus 6 geen notificatieled had. Dat hebben de Nexus One, Galaxy Nexus, Nexus 4 en Nexus 5 allemaal gehad. Het was hierdoor bijvoorbeeld mogelijk om de led groen te laten oplichten voor een WhatsApp-bericht, blauw bij Facebook-meldingen of licht bij Twitter-notificaties.

Enorm handig, omdat je altijd wist welke melding je hebt ontvangen zonder je smartphone te ontgrendelen en naar de meldingen te kijken.

Nexus 6 led: zo ziet ‘ie eruit

nexus6-ledDe Nexus 6 is aan de bovenkant te vinden, onder de speakergrill. Je kunt ‘m alleen gebruiken als je geroot bent en daarmee de led activeert. Het is echter wel een volledige RGB-led, waardoor je alle kleuren kunt tonen die je wilt. Daarmee is ‘ie dus in de praktijk erg handig voor het tonen van meldingen.

Google heeft de led niet officieel in de Nexus 6 meegenomen omdat het een andere feature introduceert, genaamd Ambient Display. Deze feature vervangt het led-lampje. Bij Ambient Display worden de meldingen getoond zodra je een notificatie ontvangt of het toestel oppakt.

Ambient Display toont de meldingen in het wit, waarbij de rest van het scherm zwart blijft. Dit zou energiezuinig moeten zijn omdat de Nexus 6 een amoled-scherm heeft. Ambient Display is bekend geworden door de Motorola-smartphones, die onder andere om deze funtie worden geprezen.

Nexus 6 hands-on video

Nexus 6 kopen

Wil je de Nexus 6 bestellen in combinatie met een abonnement, dan vind je hieronder daarvoor de beste aanbiedingen. Deze worden dagelijks geactualiseerd.

Meer opslag nodig? Hieronder vind je de beste Nexus 6 aanbiedingen voor het model met 64GB.

Het is ook mogelijk om het toestel los te bestellen. Hieronder hebben we de partijen op een rijtje gezet die de Nexus 6 los verkopen.

WinkelUitvoeringenVanafprijs
Coolblue  (Actie)32GB – 64GBvanaf €649,- met gratis ChromecastBekijken
Belsimpel32GB – 64GBvanaf €646,-Bekijken
Studentmobiel32GB – 64GBvanaf €649,-Bekijken
Typhone32GB – 64GBvanaf €649,-Bekijken
Centralpoint32GB – 64GBvanaf €649,-Bekijken

Laatste Nexus 6-nieuws