‘Nexus 6 en Nexus 8 bevestigd’

Redactie
14 mei 2014, 13:31
1 min leestijd
‘Nexus 6 en Nexus 8 bevestigd’
Nexus 6 en Nexus 8

De Nexus 6 en Nexus 8, respectievelijk de aankomende smartphone en tablet van Google binnen de Nexus-lijn, zijn gevonden in een code van Chronium, het opensource-project van webbrowser Chrome.

Er gaan al langer geruchten over een Nexus 6, de opvolger van de huidige Nexus 5 (van LG en Google). Waarschijnlijk wordt dit ook de laatste Nexus-smartphone van Google, want er zijn hardnekkige geruchten over het Android Silver-programma. Bij Android Silver selecteert Google specifieke vlaggenschepen die met Googles versie van Android worden geleverd. Ook kunnen fabrikanten speciale toestellen voor het Android Silver-programma ontwikkelen.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6 en Nexus 8: wat weten we?

De Nexus 6 zou worden gebaseerd op de LG G3 en opnieuw door het Zuid-Koreaanse bedrijf worden ontwikkeld. Het blijft echter onduidelijk hoe het toestel eruit gaat zien. De G3 wordt aan het einde van deze maand gepresenteerd.

Update: volgens de laatste geruchten krijgt de Nexus 6 een nieuwe naam: Nexus X.

Ook de Nexus 8 lijkt toch een zekerheidje te worden. Google zou inmiddels met HTC in zee zijn gegaan om de 8 inch-tablet te maken. Google penetreert daarmee de markt van 8 inch-tablets, en HTC gaat voor het eerst sinds jaren weer een tablet ontwikkelen die mogelijk later toegang biedt tot de tablet-wereld met zijn eigen tablets. Als de Nexus 8 van HTC en Google namelijk in de smaak valt, is dit vooral voor HTC – waarvan alle tablets zijn geflopt – een belangrijk voordeel.

De verwachting is dat beide apparaten aan het einde van dit jaar worden gelanceerd. De nieuwe Nexus-smartphone komt normaliter uit rond oktober november, de Nexus-tablets kennen verschillende releasedata.

Laatste nieuws over de Nexus 6

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Nexus 9
HTC Nexus 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu