Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

T-Mobile en Vodafone gaan Nexus 6 niet verkopen in Nederland

Gijs Ettes
12 november 2014, 13:31
2 min leestijd
T-Mobile en Vodafone gaan Nexus 6 niet verkopen in Nederland

T-Mobile en Vodafone gaan de Nexus 6 niet verkopen in Nederland, zo laten woordvoerders van beide providers desgevraagd weten aan Android Planet. Ook KPN werd om een reactie gevraagd, maar de provider geeft aan daar op dit moment nog niks over te kunnen zeggen.

Lees verder na de advertentie.

Release Nexus 6 eind november

De nieuwe Nexus-smartphone verschijnt eind deze maand in Nederland voor een adviesprijs van 649 euro en is vanaf 18 november onder meer bij Studentmobiel en Belsimpel te reserveren. Bestellingen worden begin volgende maand uitgeleverd.

De Nexus 6 werd medio oktober onthuld en is de grootste Google-smartphone tot nu toe. Het toestel is ontwikkeld door Motorola en valt op door het enorme 6 inch-scherm. Dit heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, waardoor het onmogelijk is om afzonderlijke pixels te onderscheiden. Verder is er een Snapdragon 805-chip en 3GB aan werkgeheugen aan boord. De uitbreidbare opslag bedraagt standaard 32GB; voor het 64GB-model betaal je 50 euro meer.

Nexus 6 specificaties

Nexus 6 niet verkopen

De Nexus 6 is niet alleen de grootste, maar ook de krachtigste Google-telefoon tot nu toe. De quadcore-processor heeft een kloksnelheid van 2,65GHz en in combinatie met het ruim beschikbare werkgeheugen heeft het toestel geen moeite om meerdere apps en processen tegelijkertijd te draaien.

Verder meet het toestel 159,2 bij 82,9 bij 10,1 millimeter en daarmee is hij een flinke slag groter dan zijn voorgangers. Ook het gewicht is aan de hoge kant. Met 184 gram voel je de Nexus 6 duidelijk zitten als je hem in een broekzak stopt. Het is niettemin een featurerijke telefoon: standaard is ondersteuning voor 4G, nfc, bluetooth 4.0 en filmen in 4K aanwezig. Met de 3220 mAh-accu zou je met gemak de dag door moeten komen.

Het laatste nieuws over de Nexus 6

Hieronder lees je het laatste nieuws met betrekking tot de nieuwe Google-telefoon. Op zoek naar een ander Android-toestel van Google? Bekijk dan de Google-toestelpagina.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu