Nexus 6 en 4G-versie Nexus 9 krijgen binnen enkele weken Nougat

Erwin Vogelaar
14 september 2016, 20:35
2 min leestijd
Nexus 6 en 4G-versie Nexus 9 krijgen binnen enkele weken Nougat

De Nexus 6 Nougat-update komt binnen enkele weken, samen met de update voor de 4G-versie van de Nexus 9. Dit heeft Google bevestigd.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6 Nougat-update

Nog enkele weken wachten en dan wordt de Android 7.0 (Nougat)-update voor de Nexus 6 en de 4G-variant van de Nexus 9 uitgerold. De update is drie weken geleden uitgekomen voor onder andere de Nexus 5X en Nexus 6P. Voornamelijk gebruikers van de Nexus 6 waren boos over de afwezigheid van een Nougat-update voor hun toestel en menig gebruiker dacht daarom ook dat de update helemaal niet meer zou komen.

Net als dat de Nexus 5 geen officiële update naar Nougat krijgt. Google heeft aan website Android Police laten weten dat deze gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken, want de update wordt binnen enkele weken uitgerold. Een exacte datum voor de update is er echter nog niet.

nexus 6 nougat

Kun je echt niet die laatste weken wachten op de update, dan kun je jezelf ook nog inschrijven voor het Android-bètaprogramma en dan kun je een vroegere versie van Nougat downloaden voor je Nexus 6 en eventueel je Nexus 9. Op dit moment is er echter weinig reden om niet te wachten op de meer stabielere versie. De kans is namelijk groot dat het zo lang duurt, omdat Google nog enkele bugs probeert te repareren die in de bèta-versie nog wel aanwezig zijn.

Het wachten op Nougat is de moeite waard, want de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem heeft een aantal interessante nieuwe functies. Zo is het met Nougat mogelijk om twee apps tegelijk te gebruiken in een splitscreenmodus. Dit schept een hoop mogelijkheden om productief via je apps te werken. Daarnaast zijn de notificaties verbeterd, zodat je sneller kunt reageren in een notificatie zonder dat je de bijhorende app hoeft te openen. Ook is er onder andere een vernieuwd instellingenmenu en is Doze verbeterd. In onze Android Nougat review lees je hier meer over.

Lees het laatste nieuws over Android 7.0 (Nougat)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Nexus 9
HTC Nexus 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu