Nexus 6 officieel: grote 6 inch-smartphone met snelle specs voor 649 dollar

Gijs Ettes
15 oktober 2014, 18:14
2 min leestijd
Nexus 6 officieel: grote 6 inch-smartphone met snelle specs voor 649 dollar
nexus6

Als verwacht heeft Google vandaag de Nexus 6 officieel onthuld. De phablet is ontwikkeld door Motorola en onderscheidt zich met zijn grote 6 inch-scherm. Het display heeft een indrukwekkende resolutie van 2560 bij 1440 pixels, waardoor het onmogelijk is om afzonderlijke pixels te onderscheiden. Om te voorkomen dat de smartphone door deze hoge resolutie al voor het einde van de dag aan de oplader moet, is er een 3200 mAh-accu aan boord.

Lees verder na de advertentie.

De Nexus 6 is de grootste Google-telefoon tot nu toe, maar ook de meest krachtige. Het toestel wordt aangedreven door een Snapdragon 805-chip en beschikt over 3GB aan werkgeheugen. Daardoor zal de smartphone geen moeite hebben om meerdere apps en processen tegelijkertijd te draaien. De opslagruimte bedraagt minimaal 32GB.

Nexus-Family

Nexus 6 officieel: dit moet je weten

Nu de Nexus 6 officieel is aangekondigd, weten we ook wat we precies van de overige specs van de smartphone mogen verwachten. Aan de achterkant van de nieuwe Google-telefoon is een 13 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie en een krachtige flitser te vinden. Ook aan een frontcamera is gedacht; hiermee schiet je selfies met een maximale resolutie van 2 megapixels. Daarnaast zijn er stereospeakers aan de voorzijde aanwezig en net als de nieuwe Moto X is de Nexus 6 voorzien van een aluminium frame. Hierdoor voelt de smartphone stevig en high-end aan.

https://www.youtube.com/watch?v=wk-PY2dBKaA

Standaard draait de Nexus 6 op Android 5.0 Lollipop, de nieuwe Android-versie  die deze herfst beschikbaar wordt. De smartphone heeft ook een handige snellaadfunctie, waardoor je hem een kwartiertje kunt opladen voor zo’n acht uur gebruik. De release van de Nexus 6 staat gepland eind oktober.

Het toestel gaat 649 dollar kosten, wat in Nederland waarschijnlijk uitkomt op een prijs van 649 euro. Daarmee stapt Google af van de goedkopere prijzen voor de Nexus-apparaten. Informatie over een Nederlandse release is nog niet bekend. De geschatte europrijzen bedragen 569 en 649 euro voor respectievelijk het 32GB- en 64GB-model.

Het laatste nieuws over de Nexus 6

Hieronder lees je het laatste nieuws met betrekking tot de nieuwe Google-telefoon. Meer informatie over het toestel vind je op de overzichtspagina van de Nexus 6.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu