‘Persrender toont Nexus 6 met Android L’

Gijs Ettes
14 oktober 2014, 16:20
1 min leestijd
‘Persrender toont Nexus 6 met Android L’
Nexus 6 persfoto

In aanloop naar de verwachte onthulling van de nieuwe Google-telefoon (morgen) is er een vermeende Nexus 6 persrender opgedoken. De afbeelding komt overeen met eerdere renders en mock-ups en toont de 5,9 inch-smartphone met de nieuwe versie van Android. Wat opvalt is dat het Hangouts-icoontje is vernieuwd of plaats heeft gemaakt voor een andere berichten-app. Verder zijn pictogrammen te zien voor Google Chrome, Google Camera, de telefoon-app, Play Music en de Play Store.

In de map ‘Create’ zijn hoogstwaarschijnlijk de productiviteits-apps van Google, waaronder Documenten en Spreadsheets, ondergebracht. Tot slot is het gebruikelijke Google-mapje op het homescreen te vinden met overige apps van de zoekgigant.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Nexus 6 persrender

De Nexus 6 persrender is opvallend genoeg op Twitter gepubliceerd door ‘meesterlekker’ @evleaks, die begin augustus nog aangaf te stoppen met het lekken van beeldmateriaal van smartphones en tablets. Evan Blass, de Amerikaan achter het @evleaks-account, heeft naar eigen zeggen een aantal vervelende dagen achter de rug en vond het daarom reden om weer van zich te laten horen. Reden hiervoor is  het frauduleuze gedrag van ‘opvolger’ TK Tech News, waarover je meer leest op deze pagina.

De Nexus 6 staat ook wel bekend als de Nexus X of Shamu en de grootste Google-telefoon tot nu toe. Het toestel, dat door Motorola wordt ontwikkeld, beschikt namelijk over een 5,9 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De Nexus 6 wordt naar verwachting aangedreven door een Snapdragon 805-chip en 3GB aan werkgeheugen. De 3200 mAh-accu moet voorkomen dat hij binnen een dag alweer aan de lader moet.

Het laatste nieuws over de Nexus 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu