‘Release Nexus 6 vindt nog deze maand plaats’

Gijs Ettes
12 oktober 2014, 19:02
1 min leestijd
‘Release Nexus 6 vindt nog deze maand plaats’
Nexus 6 release

Volgens de betrouwbare Amerikaanse krant The Wallstreet Journal vindt de Nexus 6 release nog deze maand plaats. Al eerder gingen geruchten dat de aankomende Google-telefoon medio oktober wordt aangekondigd en het lijkt erop dat de smartphone niet lang daarna verkrijgbaar zal worden. Een precieze releasedatum is op dit moment nog niet bekend, maar mogelijk komt daar de komende week verandering in.

De Nexus 6 staat ook wel bekend als de Nexus X of Shamu en wordt waarschijnlijk de grootste Google-telefoon tot nu toe. Het toestel, dat door Motorola wordt ontwikkeld, beschikt namelijk over een 5,9 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De Nexus 6 wordt naar verwachting aangedreven door een Snapdragon 805-chip en 3GB aan werkgeheugen. De 3200 mAh-accu moet voorkomen dat hij binnen een dag alweer aan de lader moet.

Lees verder na de advertentie.

‘Nexus 6 release  aanstaande’

De Nexus 6 release lijkt dus in aantocht te zijn, al is nog niet zeker hoe de grote smartphone eruit gaat zien. Er zijn wel renders van de smartphone opgedoken met screenshots van Android L, maar een foto van het toestel in het wild hebben we nog niet gezien.

Wel is uitgelekt dat de Nexus 6 is voorzien van een 13 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie en een  ring rondom de camerasensor die dient als een flitser. De camera aan de voorzijde schiet plaatjes met een resolutie van 2 megapixels. Ook zijn er stereospeakers aan de voorkant  aanwezig en  een  aluminium frame dat  het toestel een chique uitstraling geeft.

Tot slot zou je de smartphone 15 minuten snel  opladen (middels Motorola’s Fast Charge) voor  zo’n acht uur gemiddeld gebruik. Ideaal dus als je weinig tijd hebt om het toestel op te laden.

Lees meer over de Nexus 6

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu