De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Nexus 6 met 5,9 inch-scherm gemaakt door Motorola’

Redactie
27 juli 2014, 14:08
1 min leestijd
‘Nexus 6 met 5,9 inch-scherm gemaakt door Motorola’
nexus 6 scherm

Dat Google nog steeds bezig is met het Nexus-programma, is al langer bekend. Een Nexus 6 lijkt er dan toch echt aan het einde van het jaar aan te komen. Volgens AndroidPolice, een website die doorgaans over zeer goede bronnen beschikt, wordt de nieuwe Nexus gemaakt door Motorola en krijgt het toestel een 5,9 inch-scherm.

Het Nexus 6 scherm zou daarmee een phablet-formaat hebben. Ik gebruik dagelijks de Nexus 5 en OnePlus One, die respectievelijk over een 5 en 5,5 inch-scherm beschikken. En eigenlijk is de OnePlus One al iets te groot voor mijn ietwat kleine handen. Met een 5,9 inch-scherm zou de Nexus 6 groter zijn dan de huidige Galaxy Note-toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6 scherm: groot

De verwachting is dat de Nexus 6 naast een groot scherm ook een vingerafdrukscanner krijgt. Daarnaast zou het toestel de codenaam ‘Shamu’ krijgen – dat is eveneens een naam van een vissoort, net als de andere Nexus-apparaten – en door Motorola worden gefabriceerd. Motorola was voor een jaar eigendom van Google, tot de internetgigant het Amerikaanse smartphonebedrijf verkocht aan het Chinese Lenovo. Motorola zou voor Lenovo een interessante partij zijn om meer marktaandeel te winnen op de Amerikaanse markt.

Update: volgens de laatste geruchten krijgt de Nexus 6 een nieuwe naam: Nexus X.

Lees het laatste Nexus 6-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu