Google: ‘Mensen gaan het grote formaat van de Nexus 6 waarderen’
Redactie

Nexus 6 smartphoneDe Nexus 6 is Googles eerste smartphone met een 6 inch-scherm. Hoewel Google elk jaar al een nieuwe smartphone met een groter scherm heeft uitgebracht, is de Nexus 6 smartphone het eerste toestel dat zo’n groot scherm heeft dat het eigenlijk een phablet is. Toch hoeven consumenten niet te schrikken van het grote formaat van het toestel. Volgens Brian Rakowski, hoofd van Android-productontwikkeling bij Google, zullen veel mensen het formaat van een phablet gaan waarderen.

“Als je gebruikers een week lang een phablet geeft, wil 50 procent na die week geen kleiner scherm meer omdat ze van het grotere formaat houden”, aldus Rakowski. Degenen die liever een kleiner scherm willen hebben, kunnen volgens Rakowski altijd nog de Nexus 5 aanschaffen. De nexus 5 is voorzien van een 4,95 inch-scherm.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nexus 6 formaat

Nexus 6Het formaat van de Nexus 6 is echter wel écht groot. Dat vormt niet alleen een probleem bij besturing met één hand, maar ook klagen velen over het probleem van de te kleine broekzak. Zo vinden velen dat een dergelijk grote smartphone niet meer fijn in de broekzak past, waardoor een kleiner model wordt gewaardeerd.

De Nexus 6 is naast het 6 inch-scherm met een QHD-resolutie verder voorzien van een Snapdragon 805-chip, 3GB aan werkgeheugen en een 13 megapixel-camera. Logischerwijs draait het toestel vanuit de doos op Android 5.0 Lollipop.

De smartphone is vanaf begin december te koop voor een nog onbekende adviesprijs. Wij gokken op een prijs van rond de 600 euro.

Laatste Nexus 6-nieuws

(Via)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.