De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google: ‘Mensen gaan het grote formaat van de Nexus 6 waarderen’

Redactie
28 oktober 2014, 11:02
1 min leestijd
Google: ‘Mensen gaan het grote formaat van de Nexus 6 waarderen’
Nexus 6 smartphone

De Nexus 6 is Googles eerste smartphone met een 6 inch-scherm. Hoewel Google elk jaar al een nieuwe smartphone met een groter scherm heeft uitgebracht, is de Nexus 6 smartphone het eerste toestel dat zo’n groot scherm heeft dat het eigenlijk een phablet is. Toch hoeven consumenten niet te schrikken van het grote formaat van het toestel. Volgens Brian Rakowski, hoofd van Android-productontwikkeling bij Google, zullen veel mensen het formaat van een phablet gaan waarderen.

“Als je gebruikers een week lang een phablet geeft, wil 50 procent na die week geen kleiner scherm meer omdat ze van het grotere formaat houden”, aldus Rakowski. Degenen die liever een kleiner scherm willen hebben, kunnen volgens Rakowski altijd nog de Nexus 5 aanschaffen. De nexus 5 is voorzien van een 4,95 inch-scherm.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6 formaat

Nexus 6

Het formaat van de Nexus 6 is echter wel écht groot. Dat vormt niet alleen een probleem bij besturing met één hand, maar ook klagen velen over het probleem van de te kleine broekzak. Zo vinden velen dat een dergelijk grote smartphone niet meer fijn in de broekzak past, waardoor een kleiner model wordt gewaardeerd.

De Nexus 6 is naast het 6 inch-scherm met een QHD-resolutie verder voorzien van een Snapdragon 805-chip, 3GB aan werkgeheugen en een 13 megapixel-camera. Logischerwijs draait het toestel vanuit de doos op Android 5.0 Lollipop.

De smartphone is vanaf begin december te koop voor een nog onbekende adviesprijs. Wij gokken op een prijs van rond de 600 euro.

Laatste Nexus 6-nieuws

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu