‘Nexus 6 krijgt 5,2 inch QHD-scherm en Snapdragon 805-chip’

Redactie
13 augustus 2014, 14:11
1 min leestijd
‘Nexus 6 krijgt 5,2 inch QHD-scherm en Snapdragon 805-chip’
Nexus 6 specificaties

De Nexus 6 specificaties zijn opnieuw gelekt en worden steeds duidelijker. De Nexus 6 volgt de eveneens populaire Nexus 5 op en Google heeft inmiddels bevestigd dat het toestel er toch echt gaat komen – ondanks de sterke geruchten over Android Silver, dat het Nexus-programma zou vervangen.

De Nexus 6 krijgt naar verluidt een 5,2 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels en een Snapdragon 805-chip van Qualcomm. Laatstgenoemde werd verwacht, het 5,2 inch-scherm niet. Al langer gaan geruchten over een QHD-resolutie, maar de schermgrootte veranderde vaak. De laatste geruchten wijzen op een 5,9 inch-scherm – waarmee de Nexus 6 een phablet wordt -, maar nieuwe details melden een 5,2 inch-scherm.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6 specificaties

De nieuwe Nexus 6 specificaties zijn afkomstig uit een benchmarktest van Antutu. Die test lijkt verbonden aan de nieuwe Nexus-smartphone van Google, die volgens de bechmarktest een 5,2 inch-scherm heeft. Dat is iets groter dan de huidige Nexus 5, die van een 4,95 inch-scherm is voorzien.

Verder zou de smartphone beschikken over 3GB aan werkgeheugen en een 13 en 2,1 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorkant. De verwachting is dat Motorola de smartphone fabriceert. Vanuit de doos draait de Nexus 6 op Android L, dat deze herfst wordt uitgebracht. Een releasedatum van de Nexus 6 is nog niet bekend, maar normaliter wordt een Nexus-smartphone in november gelanceerd.

Update: volgens de laatste geruchten krijgt de Nexus 6 een nieuwe naam: Nexus X.

Laatste Nexus 6-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu