Dit is de Nexus 6: 5,9 inch QHD-scherm, 3200 mAh-accu en Android L

Redactie
30 september 2014, 7:56
1 min leestijd
Dit is de Nexus 6: 5,9 inch QHD-scherm, 3200 mAh-accu en Android L
nexus 6 specs

De Nexus 6 is dan officieel gelekt via het doorgaans goed ingelichte AndroidPolice en de smartphone, die door Motorola wordt ontwikkeld, heeft inderdaad een 5,9 inch-scherm. Dat is groter dan de Galaxy Note 4, bijvoorbeeld.

Ook enkele Nexus 6 specs zijn bekend. Zo is de resolutie van het scherm 2560 bij 1440 pixels, wat neerkomt op een QHD-resolutie. Om al die pixels van energie te voorzien, is er een grote 3200 mAh-accu aanwezig. Een kleinere variant van de smartphone lijkt vrijwel zeker niet te verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6 specs

nexus6-androidl

Verder is de Nexus 6 voorzien van een 13 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie en de ring rondom de camerasensor die dient als een flitser. De camera aan de voorzijde bedraagt 2 megapixels. Ook zijn er stereospeakers aan de voorzijde aanwezig en heeft de Nexus-smartphone net als de nieuwe Moto X een aluminium frame. Als laatste zou je de smartphone voor 15 minuten kunnen opladen (Motorola’s Fast Charge) om zo’n acht uur van gebruik uit het toestel te krijgen. Andere Nexus 6 specs, zoals het werkgeheugen of de processor, worden niet door AndroidPolice genoemd.

De afbeelding van de Nexus 6 laat ook enkele nieuwe iconen zien, zoals het icoon voor de berichten-app of Google Play. Ook toont de Nexus 6 in de afbeelding een aparte map voor alle Play- en Drive-apps, die een prominentere plek binnen Android L krijgen.

De verwachting is dat de Nexus 6 in oktober wordt aangekondigd.

Laatste Nexus 6-nieuws

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu