Dit is de Nexus 6: 5,9 inch QHD-scherm, 3200 mAh-accu en Android L

nexus 6 specsDe Nexus 6 is dan officieel gelekt via het doorgaans goed ingelichte AndroidPolice en de smartphone, die door Motorola wordt ontwikkeld, heeft inderdaad een 5,9 inch-scherm. Dat is groter dan de Galaxy Note 4, bijvoorbeeld.

Ook enkele Nexus 6 specs zijn bekend. Zo is de resolutie van het scherm 2560 bij 1440 pixels, wat neerkomt op een QHD-resolutie. Om al die pixels van energie te voorzien, is er een grote 3200 mAh-accu aanwezig. Een kleinere variant van de smartphone lijkt vrijwel zeker niet te verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nexus 6 specs

nexus6-androidlVerder is de Nexus 6 voorzien van een 13 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie en de ring rondom de camerasensor die dient als een flitser. De camera aan de voorzijde bedraagt 2 megapixels. Ook zijn er stereospeakers aan de voorzijde aanwezig en heeft de Nexus-smartphone net als de nieuwe Moto X een aluminium frame. Als laatste zou je de smartphone voor 15 minuten kunnen opladen (Motorola’s Fast Charge) om zo’n acht uur van gebruik uit het toestel te krijgen. Andere Nexus 6 specs, zoals het werkgeheugen of de processor, worden niet door AndroidPolice genoemd.

De afbeelding van de Nexus 6 laat ook enkele nieuwe iconen zien, zoals het icoon voor de berichten-app of Google Play. Ook toont de Nexus 6 in de afbeelding een aparte map voor alle Play- en Drive-apps, die een prominentere plek binnen Android L krijgen.

De verwachting is dat de Nexus 6 in oktober wordt aangekondigd.

Laatste Nexus 6-nieuws

(via)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.