Android 7.1.1 was waarschijnlijk laatste update voor Nexus 6 en 9

Erwin Vogelaar
31 januari 2017, 20:52
2 min leestijd
Android 7.1.1 was waarschijnlijk laatste update voor Nexus 6 en 9

Wacht je op een nieuwe Nexus 6 update of eentje voor de Nexus 9? Dan kun je lang wachten. Android 7.1.1 was waarschijnlijk de laatste.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6 update naar Android 7.1.2

Gisteren heeft Google de eerste bèta van Android 7.1.2 onthuld. Deze kleine update is voor Google een ‘onderhoud release’. Dit betekent dat we geen nieuwe functies krijgen, maar dat de update zich focust op kleine verbeteringen, bugfixes en optimalisatie van het besturingssysteem. Hoewel de update voor de gebruiker niet direct iets lijkt toe te voegen, is het uiteraard wel een goede update voor de stabiliteit van je toestel.

nexus 6 update

Android 7.1.2 zal verschijnen voor de Google Pixel en Pixel XL, Pixel C, Nexus Player, Nexus 5X en Nexus 6P. Opvallend genoeg missen in deze lijst de Nexus 6 en de Nexus 9. Beide toestellen kregen nog wel de vorige update naar Android 7.1.1., dus de afwezigheid is opvallend. Hoewel het mogelijk is dat beide toestel op een later tijdstip de update nog wel krijgen, lijkt het er op dat Android 7.1.1 de laatste was.

Dit betekent niet dat beide toestellen geen beveiligingsupdates meer zullen ontvangen. Officieel levert Google drie jaar lang beveiligingsupdates aan zijn Nexus-toestellen. Dit betekent dat de Nexus 6 en Nexus 9 op z’n minst tot oktober dit jaar up to date gehouden zullen worden qua veiligheid. Maar qua nieuwe functies zullen de toestellen dus waarschijnlijk wel snel achter gaan lopen. Beide toestellen waren niet bepaald succesverhalen voor Google. Daarom is het dus geen grote verrassing als Google besluit inderdaad geen updates meer uit te rollen.

De publieke release van Android 7.1.2 zal in de komende maanden volgen. Houd je Nexus of Pixel dus goed in de gaten. Uiteraard zul je ook op Android Planet kunnen lezen wanneer de update wordt uitgerold. Kun je daar niet op wachten, dan kun je jezelf inschrijven voor de bèta.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu