Nexus 6 had bijna een vingerafdrukscanner

Gijs Ettes
9 december 2014, 9:09
2 min leestijd
Nexus 6 had bijna een vingerafdrukscanner

Enkele maanden voor de release van de Nexus 6 koos Google ervoor om de smartphone toch niet te voorzien van een vingerafdrukscanner, zo blijkt uit de broncode van Android.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6 vingerafdrukscanner

Nexus 6 vingerafdrukscanner

Android-expert Ron Amadeo dook onlangs in het Android Open Source Project en kwam daar een opdracht tegen voor het verwijderen van de ondersteuning voor de vingerafdrukscanner van de ‘Shamu’, de werktitel van de Nexus 6. In de aanloop naar de release van de smartphone  gingen vaker de geruchten dat deze  voorzien zou worden van een dergelijke scanner, maar uiteindelijk koos Google ervoor om  deze te schrappen. Ondersteuning voor vingerafdrukscanners zou ook worden toegevoegd aan Android 5.0, maar daar is de vingerafdruk API vooralsnog verborgen.

Volgens Amadeo is de API wel in ontwikkeling en kunnen we deze op termijn (6 – 12 maanden) verwachten  in Android Lollipop. De scanner zou gebruikt kunnen worden voor het ontgrendelen van een toestel en het autoriseren van betalingen in Google Wallet.

Notificatie-led wel aanwezig

nexus6-led

Hoewel de Nexus 6 vingerafdrukscanner het niet heeft gered, is het toestel wel voorzien van een verborgen led-lampje dat notificaties en meldingen kan tonen. Aanvankelijk ontkenden Google en Motorola het bestaan van de led, omdat de Nexus 6 de zogenoemde Ambient Display-functie introduceert. Deze vervangt de notificatie-led en toont meldingen wanneer je ze ontvangt of je toestel oppakt. Notificaties  worden in het wit getoond, terwijl de rest van het display zwart blijft. Een erg energiezuinige oplossing, aangezien de Nexus 6 een amoled-scherm heeft die zwarte pixels niet hoeft te verlichten.

De led is aan de bovenkant van de Nexus 6 te vinden, onder de speakergrill. Je kunt hem alleen gebruiken als je geroot bent en de led activeert. Het is een volledige RGB-led die alle kleuren van de regenboog toont; erg handig dus als je regelmatig verschillende soorten meldingen ontvangt.

Nexus 6 kopen met abonnement

Wil je de Nexus 6 bestellen in combinatie met een abonnement, dan vind je hieronder daarvoor de beste aanbiedingen. Deze worden dagelijks geactualiseerd.

Motorola Nexus 6

Motorola Nexus 6 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Motorola Nexus 6 prijzen. Bekijk alle Motorola smartphones.

Alle Motorola smartphones met prijzen

Meer opslag nodig? Hieronder vind je de beste Nexus 6 aanbiedingen voor het model met 64GB.

Motorola Nexus 6

Motorola Nexus 6 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Motorola Nexus 6 prijzen. Bekijk alle Motorola smartphones.

Alle Motorola smartphones met prijzen

Het laatste nieuws over de Nexus 6

Hieronder lees je het laatste nieuws met betrekking tot de nieuwe Google-telefoon. Op zoek naar een ander Android-toestel? Bekijk dan de Google-toestelpagina.

Bron: Ars Technica
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu