De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nexus 6P-gebruikers melden accuproblemen na update

Rick van der Veer
1 november 2016, 12:10
2 min leestijd
Nexus 6P-gebruikers melden accuproblemen na update

De update naar Android 7.0 Nougat zou gebruikers van de Nexus 6P verbeterde accuduur moeten opleveren. Verschillende gebruikers van het toestel melden nu juist dat er problemen zijn met de accuduur sinds de laatste update.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6P accuproblemen

Gebruikers van de Nexus 6P die een recente Android 7.0-update hebben geïnstalleerd melden dat de accu van hun toestel snel leeg is. In sommige gevallen kan de accu al leeg raken van het bekijken van een video, zelfs als het accupercentage nog vrij hoog lijkt te liggen. Op Reddit zijn veel Nexus 6P-gebruikers dan ook niet blij met het probleem.

Android 7.0 zou juist beschikken over een verbeterde versie van Doze. Dit is een set aanpassingen van Google die het accuverbruik op stand-by moeten beperken. Volgens veel gebruikers van de Nexus 6P is de accuduur van hun smartphone juist dramatisch verminderd sinds het installeren van de update. De problemen doen zich in allerlei situaties voor, zoals na het opnemen van een video of het spelen van een spel.

Eén van de getroffen gebruikers op Reddit heeft een video gemaakt waarmee hij het accuprobleem duidelijk laat zien. Na het maken van een aantal foto’s met zijn Nexus 6P schakelt het toestel vanzelf uit, ondanks dat de accu nog meer dan halfvol lijkt te zijn.

Tot dusver lijkt er nog geen duidelijke oorzaak te zijn van het probleem. Zo melden sommige gebruikers dat een fabrieksherstel het probleem oplost. Anderen hadden pas een werkend toestel nadat zij hun Nexus 6P omruilden via Google. Ook is het onduidelijk hoeveel gebruikers er precies getroffen zijn. Gebruikers met problemen wordt aangeraden contact op te nemen met Google of de verkoper van je toestel als een fabrieksherstel niets oplost.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu