De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Android 7.1.2 Developer Preview voor Nexus 6P mist functie

Erwin Vogelaar
25 februari 2017, 16:48
2 min leestijd
Android 7.1.2 Developer Preview voor Nexus 6P mist functie

Het heeft even geduurd, maar de nieuwste Developer Preview van Android rolt nu uit naar de Nexus 6P. De Nexus 6P Android 7.1.2-update mist echter de nieuwe functie voor de vingerafdrukscanner.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6P Android 7.1.2

Eind januari werd de Android 7.1.2 Developer Preview uitgerold. Op dat moment was de update alleen nog maar beschikbaar voor de Google Pixel en Pixel XL, Pixel C, Nexus Player en Nexus 5X. De versie voor de Nexus 6P moest nog door Google voorbereid worden. Nu is het zover. De verlate update mist alleen wel een opvallende functie.

Met Android 7.1.2 zouden namelijk zowel de Nexus 5X als de Nexus 6P een extra functie voor de vingerafdrukscanner krijgen. Niet langer zou de scanner enkel gebruikt kunnen worden voor het ontgrendelen van het toestel, maar door een swipe omlaag op de scanner zouden de notificaties tevoorschijn gehaald kunnen worden. Met een swipe omhoog gaan de notificaties ook weer weg.

nexus 6p android 7.1.2

De Nexus 5X heeft met de Developer Preview van Android 7.1.2 deze functie gekregen en het werkt uitstekend. Het is daadwerkelijk een handige uitbreiding van de scanner. Blijkbaar gaat het toevoegen van de functie op de Nexus 6P iets lastiger, want de mogelijkheid ontbreekt nog.

Het lijkt er tevens op dat Google enkel aan deze functie gewerkt heeft, want Android 7.1.2 voor de Nexus 6P bevat nog de beveiligingsupdate van januari in plaats van februari. Ook zijn bekende bugs in de update niet gerepareerd voor de uitrol, zoals problemen met in het instellen van de wifi. Het is goed mogelijk dat de functie voor de vingerafdrukscanner alsnog toegevoegd wordt voordat Android 7.1.2 publiekelijk uitrolt.

Heb je een Nexus 6P? Dan wordt deze update je nu aangeboden, mits je ingeschreven staat in het Android-bètaprogramma. De update is verder een onderhoudsrelease, die zich richt op verbeteringen, bugfixes en optimalisatie.

Lees het laatste nieuws over Android

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's