De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google brengt eindelijk Nexus 6P factory images uit na problemen

Thomas Haenen
9 september 2016, 13:30
2 min leestijd
Google brengt eindelijk Nexus 6P factory images uit na problemen

Google heeft de uitrol van Android 7.0 Nougat voor de Nexus 6P hervat en de factory images voor het toestel vrijgegeven. Door onbekende problemen liet de update iets langer op zich wachten.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6P Android Nougat

De Huawei Nexus 6P factory image kan sinds vannacht gedownload worden via Googles website. Ook over-the-air is de nieuwe software nu weer beschikbaar. De update, die iets meer dan 1GB weegt, is ook direct voorzien van de laatste beveiligingsupdate. Daarmee is je Nexus 6P weer helemaal up-to-date.

android nougat datum

Mocht je de update nog niet hebben, dan krijg je waarschijnlijk op korte termijn een notificatie die je op de beschikbaarheid attendeert. Eventueel kun je zelf ook controleren of je al aan de beurt bent. Dat doe je door bij de ‘Instellingen’ te kiezen over ‘Over de telefoon’. Vervolgens kies je de optie ‘Systeemupdates’, waarna je Nexus 6P automatisch op zoek gaat naar de nieuwste software.

Nexus 6P update problemen

Om onbekende redenen werd de uitrol van Android Nougat voor de Nexus 6P onlangs tijdelijk stopgezet. Alleen Vodafone Australië leek over enige informatie te beschikken. Volgens die provider waren er problemen ontdekt tijdens de uitrol, die door Huawei en Vodafone opgelost moesten worden. Aangezien de update wereldwijd niet beschikbaar was speelde het probleem vermoedelijk ook in andere landen.

Google bracht eind vorige maand de definitieve versie van Android 7.0 Nougat uit. Daarbij werden alle recente Nexus-smartphones, waaronder de Nexus 5X en Nexus 6P, direct van de update voorzien. Snelle gebruikers konden de nieuwe software toen al over-the-air binnenhalen voor hun 6P, maar enkele dagen later was dat al niet meer mogelijk. Ook de factory images, installatiebestanden waarmee Nougat handmatig geinstalleerd kan worden, waren tot vandaag nog niet beschikbaar voor de 6P op Google’s site.

Dit is nieuw in Android Nougat

Android 7.0 Nougat introduceert onder andere een splitscreenmodus, waarmee je twee apps tegelijk in beeld kunt krijgen. Met Doze on the Go wordt het accuverbruik van je toestel op stand-by aangepakt. Ook zijn er verschillende verbeteringen op de achtergrond doorgevoerd die ervoor zorgen dat apps en games sneller opstarten en soepeler lopen. De Nexus-serie van Google behoort tot de eerste groep toestellen die met Nougat aan de slag mag. In onze Android Nougat review gaan we dieper op de verbeteringen in.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu