De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Nexus 6P-gebruikers maken melding van hardnekkig accuprobleem

Rick van der Veer
21 december 2016, 9:09
2 min leestijd
Nexus 6P-gebruikers maken melding van hardnekkig accuprobleem

Gebruikers van de Nexus 6P melden via Reddit dat hun toestel vroegtijdig uitschakelt. Bij veel van deze Nexus 6P batterijproblemen is nog meer dan de helft van de accu gevuld, maar valt het toestel toch uit.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6P batterijproblemen

Via Reddit meldt een relatief grote groep gebruikers dat hun Huawei Nexus 6P zichzelf uitschakelt ondanks dat er nog genoeg acculading aanwezig is. In sommige gevallen valt het toestel pas uit bij zo’n 10 procent, maar er zijn ook gevallen opgedoken waarbij nog meer dan 60 procent van de accu gevuld was. Op het moment dat de telefoon uitschakelt, gaat hij pas weer aan als hij aan de oplader ligt. Het probleem speelt al langer: vlak na de Android 7.0-update begonnen veel gebruikers al vergelijkbare accuproblemen te ervaren.

nexus 6p batterijproblemen

Wat het probleem veroorzaakt is niet helemaal duidelijk. Een aantal Reddit-gebruikers hebben hun Nexus 6P om laten ruilen bij Huawei, maar dit is niet iedereen gelukt. Bij sommige gebruikers legde Huawei de schuld bij Google: het probleem zou echt aan de Android 7.0-update liggen. Toch lijkt het probleem opgelost te zijn bij de gebruikers die een nieuw toestel van Huawei hebben gekregen.

Google heeft het accuprobleem inmiddels erkend, maar het geen hoge prioriteit meegegeven. Voor nu lijkt een software-update om het probleem te verhelpen dan ook nog niet aan de orde te zijn, ondanks dat het probleem al langer bekend is.

Hard- en software

Doordat mensen met een omgeruilde Nexus 6P het probleem niet meer ervaren en het vooral na de Android 7.0-update lijkt te gebeuren, is de oorzaak van het probleem complex. Android 7.0 Nougat gaat op een andere manier met de accu om dan eerdere Android-versies, wat een onderliggend hardwareprobleem verergerd kan hebben. Google zal het probleem zelf eerst moeten onderzoeken voordat we een definitief antwoord hebben.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu