De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gebruikers melden bootloop-probleem Nexus 6P

Erwin Vogelaar
26 december 2016, 15:13
2 min leestijd
Gebruikers melden bootloop-probleem Nexus 6P

Meerdere gebruikers van de Nexus 6P waar Android 7.0 (Nougat) op draait, melden dat het toestel willekeurig in een bootloop kan raken. Een Nexus 6P bootloop betekent dat je niets meer met de smartphone kunt doen.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6P bootloop

Op website Reddit melden meerdere gebruikers dat hun Nexus 6P in een bootloop is geraakt. Dit betekent dat het toestel enkel opstart naar het Google-logo, maar niet verder komt. De smartphone blijft dan herstarten totdat de accu leeg is. Niets helpt tegen dit probleem. Het vreemde aan de meldingen is dat het enkel bij gebruikers lijkt te gebeuren die een Nexus 6P bezitten waar Android 6.0 (Marshmallow) op stond en die geüpgraded zijn naar Android 7.0 (Nougat).

nexus 6p bootloop

Toch heeft Google maanden geleden in een Reddit-reactie gesteld: “We begrijpen dat een erg klein aantal gebruikers bootloop-problemen ervaren op hun toestel. We blijven deze situatie onderzoeken, maar kunnen bevestigen dat het om een hardware gerelateerd probleem gaat.” In het bericht stelt Google dat mensen met dit probleem contact op moeten nemen met de winkel waar de Nexus 6P gekocht is voor garantie- en reparatie-opties. Of het dus aan Nougat ligt, of dat het puur toeval is dat alleen gebruikers die naar Nougat zijn geüpgraded er last van hebben, is dus nog niet duidelijk. Ook heeft Google sinds dat bericht niets meer over het probleem gepubliceerd.

De Nexus 6P is samen met de Nexus 5X de laatste Nexus ooit. Ook de Nexus 5X heeft bij een deel van de gebruikers bootloop-problemen, maar maker LG heeft een officiële aankondiging gemaakt dat dit om een hardware-probleem gaat. Huawei houdt zich vooralsnog stil. Heb je zelf een bootloop-probleem met de Nexus 6P gehad? Dan kun je het probleem in de Android Issue Tracker een ster geven. Dit zorgt er voor dat het beter bij Google onder de aandacht komt.

Lees het laatste nieuws over Nexus 6P

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu