Zo gebruik je Google Daydream VR op de Nexus 6P

Thomas Haenen
10 november 2016, 13:37
2 min leestijd
Zo gebruik je Google Daydream VR op de Nexus 6P

Hoewel je voor Google’s nieuwe virtual reality-software officieel alleen werkt met de juiste smartphones en headsets, is het via een omweg mogelijk op de Nexus 6P Daydream te proberen.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6P Daydream activeren

Vanaf vandaag is de Daydream View beschikbaar in verschillende landen. Het is Google’s nieuwe virtual reality-headset waarmee je YouTube, Street View en verschillende andere applicaties in vr kunt beleven. Vooralsnog wordt deze echter alleen in landen als de Verenigde Staten en Duitsland verkocht, maar niet in Nederland. Bovendien is voor gebruik een compatibele smartphone vereist, zoals de Google Pixel XL.

Toch is het ook zonder Pixel en Daydream View mogelijk in de wereld van virtual reality te duiken, zo ontdekte een gebruiker van Reddit. Makkelijk is het niet, maar met wat moeite kun je Daydream ook op de Nexus 6P activeren. Daardoor heb je twee toestellen nodig (waarvan één de Nexus 6P) en een andere VR-headset (zoals Google Cardboard). Mogelijk werkt de truc ook op andere toestellen, maar dat staat nog niet vast. Je moet in ieder geval onderstaande stappen volgen.

Nexus 6P Daydream
  1. Koppel de Nexus 6P via Bluetooth aan een ander toestel. Zorg dat dit andere toestel minimaal Android 4.4 heeft en van een gyroscoop voorzien is. Deze smartphone wordt straks ingezet als je controller.
  2. Installeer de Daydream-app (APK vind je hier), en de Daydream Keyboard-app (APK hier) op je Nexus 6P, en de emulator-app (via deze link) op het andere toestel
  3. Open de Daydream-app op je Nexus 6P. Ga vervolgens naar de instellingen en tik acht keer op het buildnummer om de developersopties te openen. Kies daar voor ‘controller emulator device’ en selecteer de gekoppelde andere smartphone. Zorg dat ‘Skip entry VR screens’ aangevinkt is
  4. Stop de Nexus 6P in de Google Cardboard of een andere vr-headset naar keuze. Vervolgens kun je met Daydream aan de slag!

Niet geoptimaliseerd

Let wel: de Nexus 6P biedt geen optimale Daydream-ervaring. Zo zal je toestel waarschijnlijk al snel warm worden. Ook zullen apps en menu’s net wat langzamer lopen dan op een toestel dat wel officieel compatibel is. Deze optie is daarmee vooral bedoeld voor als je écht niet kunt wachten om Daydream uit te proberen.

Lees het laatste nieuws over Daydream

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu