Populaire Nexus 6P kampt met leveringsproblemen

Redactie
28 oktober 2015, 13:22
2 min leestijd
Populaire Nexus 6P kampt met leveringsproblemen

De eerste Nexus 6P toestellen zouden gisteren en vandaag afgeleverd worden bij bestellers van het eerste uur. Nu blijkt dat enkele van de 128GB-varianten met leveringsproblemen kampen.

Lees verder na de advertentie.

Google heeft een e-mail gestuurd naar klanten wiens order van Googles nieuwe vlaggenschip enkele weken vertraagd is door de leveringsproblemen. Het bedrijf wijt het probleem aan een sterke vraag naar  het model.

Nexus 6P levertijd

Google laat niet weten  niet waardoor het  de grote  vraag niet aankan. Ook welke versie van de Nexus 6P kampt met de vertraagde levertijden  is onduidelijk. “We have some not-so-great news: It`s going to take a little longer to get the 6P to you than we would have liked. We`re working hard to meet the strong demand we`re seeing for the color and memory size you ordered, and we promise it will be worth it!”, zo laat de zoekgigant  aan zijn klanten weten.  Uit berichten op onder meer Reddit  blijkt dat het waarschijnlijk gaat om de 128GB-versie van de Nexus 6P in de aluminium-uitvoering.

huawei nexus 6p

In de e-mail van Google is  verder te lezen dat bestellers  een extra lange Nexus 6P levertijd van minimaal één tot maximaal twee weken in acht moet nemen. Google verwacht de toestellen tussen 7 tot 14 november te leveren.  Overigens krijgen de gedupeerden 25 dollar terug van Google ter compensatie van de extra wachttijd.

Nexus 6P specs

De Nexus 6P is ontwikkeld door Google in samenwerking met Huawei. Het toestel heeft  enkele high-end specs. Zo meet het ips-scherm 5,7 inch en heeft deze een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Een Qualcomm Snapdragon 810-chipset zorgt voor de aandrijving van het toestel, daarbij ondersteund door 3GB aan werkgeheugen.

Verder is het toestel voorzien van een vingerafdrukscanner en een usb-c-poort. De Nexus-telefoons van Google staan er echter voornamelijk om bekend te draaien op de laatste en pure variant van Android, in dit geval Android 6.0 Marshmallow.  Het toestel is te verkrijgen voor een prijs van 649 euro voor het instapmodel van 32GB, en moet deze week ook in Nederland te bestellen zijn.

Lees hier meer over de specs en prijzen van de Nexus 6P

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu