Nexus 6P-gebruikers klagen over microfoonproblemen

Erwin Vogelaar
23 november 2015, 20:24
1 min leestijd
Nexus 6P-gebruikers klagen over microfoonproblemen

Heb je een nieuwe Nexus 6P en kunnen mensen aan de andere kant van de lijn je slecht verstaan? Mogelijk ligt het aan de software achter de microfoon.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6P microfoon

Gebruikers van de nieuwe Nexus 6P klagen dat de microfoon niet goed werkt. In telefoongesprekken met anderen zouden ze slecht te horen zijn. De Nexus 6P-gebruikers delen hun ervaringen over dit probleem onder andere in meerdere threads op het Google Product Forum en op Reddit.

Andere gebruikers melden dat ook andere Nexus-telefoons er last van hebben, zoals de Nexus 5. Een mogelijkheid is dat dit niet aan de hardware, maar aan de software ligt. Een Redditer plaatst het bericht dat het uitschakelen van de noise cancellation-functie op de Nexus 6P dit probleem volledig heeft opgelost. Ook andere gebruikers melden een soortgelijke oplossing.

Nexus 6P microfoon

Het Android OS heeft echter niet zomaar de mogelijkheid om deze functie uit te schakelen. Hiervoor moet de smartphone eerst geroot worden. Noise cancellation is bedoeld om de ruis en achtergrondgeluiden uit een telefoongesprek te filteren zodat je eigen stem extra goed hoorbaar is. Mogelijk werkt die filter iets te sterk. Mocht het probleem grootschalig zijn, dan zou Google het dus met een software-update kunnen repareren.

De Huawei Nexus 6P is sinds vandaag in de Benelux verkrijgbaar via de Google Store.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu