De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Nexus 5X en 6P alleen in Google Store te koop, dit zijn de prijzen’

Wouter Nijsen
28 september 2015, 19:02
2 min leestijd
‘Nexus 5X en 6P alleen in Google Store te koop, dit zijn de prijzen’

Hoewel de Nexus 5X en Nexus 6P morgen officieel worden aangekondigd, zijn alle details over de smartphones  bekend. Android Police meldt nu dat de toestellen alleen in de Google Store verkrijgbaar worden en claimt  over de  Amerikaanse prijzen te beschikken.

Lees verder na de advertentie.

‘Dit zijn de Nexus 6P en Nexus 5X prijzen’

De vanafprijs van de LG Nexus 5X in de Verenigde Staten start volgens de bron bij 379 dollar. Hierbij gaat het wel om het 16GB-model, wat betekent dat de 32GB-versie nog een stukje duurder wordt. De Nexus 6P, die door Huawei wordt ontwikkeld, zou 499 dollar gaan kosten, wat iets minder  is dan de oorspronkelijke prijs van de Nexus 6. Wat de Europese prijzen van beide Nexus-toestellen worden, is echter nog onduidelijk.

nexus 6p groot

Android Police meldt  verder dat de Nexus 5X en 6P bij verschijning niet door Amerikaanse providers worden verkocht, maar vanaf 29 september alleen in de  Google Store te bestellen  zijn. Het is niet bekend of dit straks ook in ons land zo zal zijn.

Meer over de nieuwe Nexus-toestellen

De Nexus 5X is de opvolger van de populaire Nexus 5  die in 2013 werd uitgebracht. De smartphone wordt hoogstwaarschijnlijk dunner en sneller dan zijn voorganger. Zo wordt er gesproken over een Snapdragon 808-chip met 3GB aan werkgeheugen. Daarnaast is het toestel voorzien van 5,2 inch-scherm  met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De Nexus 5X draait verder standaard op Android 6.0 Marshmallow  en  krijgt een vingerafdrukscanner en 2700 mAh-accu.

De Nexus 6P is een stuk groter en krachtiger  dan de 5X. Zo wordt deze smartphone aangedreven door een Snapdragon 810-processor met 3GB aan werkgeheugen. Daarnaast is de 6P voorzien van een 5,7 inch-QHD-scherm (2560 bij 1440 pixels), vingerafdrukscanner, Android 6.0 en een metalen behuizing.

De Nexus 5X en 6P worden morgen tijdens het Google-evenement in San Francisco aangekondigd. Dan krijgen we waarschijnlijk ook meer te horen over de release van Android Marshmallow, die volgens de laatste geruchten op 5 oktober plaatsvindt. De presentatie, waar mogelijk ook een nieuwe Chromecast wordt getoond, begint morgen om  18.00 uur Nederlandse tijd.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu