Android 8.0 is laatste grote update voor Nexus 6P en 5X

Thomas Haenen
12 juni 2017, 10:36
2 min leestijd
Android 8.0 is laatste grote update voor Nexus 6P en 5X

De Huawei Nexus 6P en LG Nexus 5X krijgen na september geen grote updates meer , zo blijkt uit informatie van Google. Dat suggereert dat Android 8.0 de laatste update is voor beide smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 5X- en Nexus 6P-ondersteuning

Google lijkt klaar om de Nexus-serie af te schrijven, zo blijkt uit informatie op de ondersteuningssite van het bedrijf. Daar is te lezen dat de Nexus 5X en Nexus 6P ná september 2017 geen gegarandeerde Android-updates hoeven te verwachten. Dat zou betekenen dat Android 8.0, dat waarschijnlijk in augustus verschijnt, de laatste grote update is voor de telefoons.

Overigens houden we een slag om de arm, want Google geeft enkel aan dat het om de laatste gegarandeerde update gaat. In theorie kunnen er ook na september nog updates voor de smartphones verschijnen. In het verleden was Googles uiterste datum een vrij harde grens, en stopte de ondersteuning voor ‘verouderde’ smartphones’ al snel. Wel is de ondersteuningsdatum soms op het laatste moment toch nog met enkele maanden verlengd.

nexus 5x bug

Beveiligingsupdates blijven komen

Beide toestellen zijn na september niet direct volledig onbeschermd. Google belooft nog een vol jaar langer beveiligingsupdates uit te brengen, tot september 2018. De zoekgigant brengt maandelijks updates uit die bescherming bieden tegen kwetsbaarheden en lekken.

Als de ondersteuningsdatum niet wordt verlengd, hebben beide smartphones zo’n twee jaar aan updates gehad. Google lanceerde de twee Nexus-toestellen in september 2015 met Android 6.0 (Marshmallow). Vorig jaar werden ze opgevolgd door de Google Pixel en Pixel XL.

Hoewel twee jaar updates gebruikelijk is bij Google, heeft concurrent Apple een consistenter updatebeleid. Dat bedrijf maakte onlangs bekend dat iOS 11 voor vrijwel alle recente iPhones verschijnt. Zelfs de iPhone 5S, die in 2013 verscheen, kan straks met de nieuwe software aan de slag.

Nieuw in Android 8.0

Android 8.0 introduceert verschillende nieuwe functies, zoals notificatiekanalen. Daarmee is het mogelijk om je binnenkomende berichten te filteren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om slechts een deel van de notificaties van een nieuws-app te ontvangen. Ook zijn er verbeteringen doorgevoerd die het accuverbruik op de achtergrond terugdringen. Meer lees je op onze Android 8.0-overzichtspagina.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu