Gelekte Nexus 6P presentatie toont alle specificaties toestel

Wouter Nijsen
27 september 2015, 10:19
1 min leestijd
Gelekte Nexus 6P presentatie toont alle specificaties toestel

Hoewel het niet lang meer duurt voordat de Nexus 6P wordt aangekondigd, zijn alle details over het toestel nu bekend. De officiële presentatie, die wordt gebruikt voor de promotie van de smartphone, is namelijk gelekt.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6P presentatie gelekt

In de presentatie worden alle specificaties van de Nexus 6P, die door Huawei wordt ontwikkeld, genoemd. Zo beschikt de smartphone over een 5,7 inch-QHD-scherm (2560 bij 1440 pixels) en een metalen behuizing. Het Nexus-toestel wordt aangedreven door een Snapdragon 810-processor, draait op Android 6.0 Marshmallow, weegt 178 gram en heeft een 3450 mAh-accu. Ook is de 6P voorzien van frontspeakers en een usb c-aansluiting.

Daarnaast is de  ronde vingerafdrukscanner, die zich aan de achterzijde van het toestel bevindt, te zien en wordt de camera van de Nexus 6P uitgelicht. Laatstgenoemde zou betere foto`s maken  met weinig licht en door de  vernieuwde  Google Camera-app ook sneller werken. Verder noemt de presentatie Now on Tap, de functie van Android Marshmallow waarmee contextgevoelige informatie kan worden opgehaald. Ook is duidelijk dat de smartphone in verschillende  kleuren (zwart, zilver, wit en goud) en opslagcapaciteiten (32GB, 64GB en 128GB) beschikbaar komt.

Release en prijs

In de presentatie wordt echter niet de releasedatum en prijs van de Huawei Nexus 6P genoemd. Er wordt gesproken over een adviesprijs van circa 650 euro, al zijn dat slechts geruchten. De Nexus 6P wordt – net als de Nexus 5X – aanstaande dinsdag tijdens het Google-evenement officieel onthuld. Dan komen we waarschijnlijk ook meer te weten over de release van Android 6.0 Marshmallow en de nieuwe Chromecast.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Imgur
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu