Nexus 6P blijkt vrijwel onmogelijk te repareren

Wouter Nijsen
30 oktober 2015, 13:55
1 min leestijd
Nexus 6P blijkt vrijwel onmogelijk te repareren

Het is  erg  moeilijk om de Nexus 6P te repareren, zo blijkt uit tests van iFixit, dat geregeld smartphones en andere gadgets  uit elkaar haalt om te kijken hoe makkelijk ze zijn te repareren.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Nexus 6P teardown

De boosdoener is het metalen unibody design, waardoor de achterkant maar moeilijk loskomt. Volgens iFixit is het erg lastig, maar niet onmogelijk om de Nexus 6P uit elkaar te halen. Het vergt vooral veel precisie en tijd  om niet het glazen plaatje, dat de camera beschermt, te beschadigen. Wanneer de achterkant is verwijderd, krijg je toegang tot de batterij, die relatief makkelijk is los te maken. De volledige Nexus 6P teardown vind je op deze pagina.

Waar iFixit de Nexus 5X nog een `repareerbaarheidscore` gaf van 7/10, krijgt de Nexus 6P een veel lager cijfer. Met een score van 2/10 is de 6P één van de lastigste smartphones om te repareren. Dit komt ook door het feit dat het scherm niet kan worden vervangen zonder alle andere onderdelen los te maken.

Meer over de Nexus 6P

De Huawei Nexus 6P werd eind september tijdens het Google-evenement aangekondigd en is de opvolger van de Motorola Nexus 6. Het toestel is voorzien van een 5,7 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De 6P wordt aangedreven door een Snapdragon 810-chip met 3GB aan werkgeheugen en 32GB/64GB/128GB aan opslagruimte.

Verder beschikt de Nexus 6P over een 12 en 8 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde. De smartphone draait uit de doos op Android 6.0 (Marshmallow) en heeft een usb-c-poort en 3450 mAh-accu.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron: iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu