De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android 5.0.2 voor Nexus 7 (2012, wifi) beschikbaar

Redactie
20 december 2014, 14:41
1 min leestijd
Android 5.0.2 voor Nexus 7 (2012, wifi) beschikbaar

De wifi-versie van de Nexus 7 (2012) krijgt alweer een update. Deze keer wordt Android 5.0.2 uitgerold naar Googles tablet, die daarmee de eerste is die de volgende Lollipop-update krijgt.

Lees verder na de advertentie.

Kort nadat Google de Android 5.0.1-update uitbracht, waarmee onder andere het Vodafone-sms-probleem is opgelost, komt het met de grotere Android 5.0.2-update. Deze update is nu op het Android Open Source Project (AOSP) geplaatst, en de factory images zijn al beschikbaar. Het zal daarom niet lang meer duren voordat Google ook begint aan de uitrol van de over-the-air-update.

Nexus 7 Android 5.0.2-firmware

nexus7-overzicht

Android 5.0.2 is een grotere update dan de 0.1-versie, waarbij Google zich met name heeft gericht op verbeteringen rondom de MountService en performBootDexOpt. Daarnaast heeft Google de problemen met de NAND aangepakt, wat duidt op verbeteringen in het NAND-geheugen van apparaten. NAND wordt gebruikt om data op te slaan. De snelheid van NAND zou te langzaam zijn in vorige versies, en met Android 5.0.2 worden opgelost. Daarmee lijkt Android 5.0.2 dus vooral snelheids- en geheugebverbeteringen te brengen, terwijl Android 5.0.1 alleen enkele belangrijke bugfixes doorvoerde.

De verwachting is dat de over-the-air-update de komende weken wordt uitgerold naar de wifi-versie van de Nexus 7 uit 2012, waarna andere Nexus-toestellen aan de beurt komen.

Laatste Lollipop-nieuws

Bron: XDA
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu