Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Nexus 7 en 10 krijgen Lollipop op 3 november, andere Nexus-apparaten volgen

Redactie
17 oktober 2014, 10:24
1 min leestijd
Nexus 7 en 10 krijgen Lollipop op 3 november, andere Nexus-apparaten volgen
Nexus 7 Android 5.0

De Nexus 7 (beide versies) en Nexus 10 krijgen op 3 november de officiële update naar Android 5.0 Lollipop. Dat heeft Google bekendgemaakt. De Nexus 7 Android 5.0-update is daarbij wel specifiek voor de wifi-versie van de Nexus 7 uit 2012 en 2013.

Daarmee zijn deze Nexus-tablets de eerste apparaten die naar Lollipop worden geüpdatet. En dat is vreemd, want andere Nexus-toestellen zullen pas later in november de update naar Android 5.0 krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 7 Android 5.0

Het is fijn dat Google zelfs de 2012-versie van de Nexus 7 naar Lollipop updatet, maar de meesten hadden verwacht dat de Nexus 5 als eerste de Lollipop-firmware zou krijgen. Volgens Google ligt de vertraging bij de radiofirmware van Nexus-apparaten met een mobiele verbinding. Daarom krijgen de Nexus 5, Nexus 4 en Nexus 7 LTE “later in november” de OTA-update. Deze verschijnt automatisch op je toestel, waardoor je niets hoeft te ondernemen om de update te krijgen. Als het updatebestand beschikbaar is om handmatig te installeren., lees je dat natuurlijk ook op Android Planet.

Lollipop verschijnt logischerwijs ook op de Nexus 6 en Nexus 9, waarvan laatstgenoemde vanaf 3 november te koop is voor een prijs vanaf 399 euro. De Nexus 6 verschijnt begin december in Nederland voor een prijs van 649 dollar, die waarschijnlijk direct naar euro’s wordt vertaald.

Laatste Android 5.0-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus Nexus 7
Asus Nexus 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu