De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Nexus 7 draadloos opladen wordt mogelijk’

Redactie
20 juli 2013, 12:00
1 min leestijd
‘Nexus 7 draadloos opladen wordt mogelijk’
nexus 7 draadloos opladen

De nieuwe Nexus 7, de betaalbare tablet van Google en Asus en de opvolger van de originele Nexus 7, ligt volgens geruchten nog deze maand in de schappen. Ook zou de tablet draadloos zijn op te laden.

Dat is te zien op gelekte productspecificaties die Engadget ontving. De productspecificaties laten zien dat de tablet een 7 inch-scherm en een 1,5GHz quadcore-processor krijgt. Vermoedelijk gaat het op een Snapdragon S4-chip.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 7 draadloos opladen

Eerder lekte foto’s en een video van de nieuwe Nexus 7. De draadloos opladen-functie is nieuw voor de Nexus-tabletlijn. De Nexus 4 is al voorzien van deze draadloze oplaadtechnologie, maar de originele Nexus 7 niet. Door draadloos opladen zou de nieuwe Nexus 7 in een dock gezet kunnen worden waarna het oplaadproces begint zonder eerst een kabel aan te sluiten. Dat de Nexus 7 draadloos opladen mogelijk gaat ondersteunen, is mede door Google’s voorkeur voor draadloos opladen niet vreemd te noemen.

Nexus 7 met Android 4.3

De Nexus 7 zou daarnaast op Android 4.3 (Jelly Bean) draaien. De laatste versie van Jelly Bean draait al op de Nexus 4. Deze firmware is recentelijk gelekt.

In tegenstelling tot de huidige Nexus 7 is het nieuwe model wel een camera aan de achterkant voorzien. De nieuwe Nexus 7 zou een 5 megapixelcamera aan de achterzijde hebben. Dit is handig tijdens het videobellen als degene iets wil laten zien. De gebruiker kan dan de tablet op een object richten en tegelijkertijd zien wat hij of zij filmt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus Nexus 7
Asus Nexus 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu