De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Nexus 7 gps problemen door gebruikers gemeld’

Redactie
9 augustus 2013, 21:51
2 min leestijd
‘Nexus 7 gps problemen door gebruikers gemeld’
nexus 7 gps problemen

De nieuwe Nexus 7 heeft last van een wegvallende gps-verbinding. Dat blijkt uit de Nexus 7 gps problemen die door gebruikers op verschillende Google-fora worden gemeld. De problemen doen zich voor met het behouden van een gps-connectie. Deze zou aanvankelijk wel verbinding maken maar na een tijd de connectie verliezen en deze niet meer herstellen.

Veel Nexus 7-bezitters melden dat de gps-verbinding voor ongeveer 30 minuten werkt voordat de connectie plotseling en zonder duidelijke oorzaak wordt verbroken.

Andere gebruikers, die wel een minderheid vormen, beweren dat de gps-verbinding al na enkele minuten wordt stopgezet. Het moment dat de gps-verbinding wordt verbroken, blijft de tablet constant naar een werkende verbinding met een gps-satelliet zoeken. Helaas levert dit geen nieuwe connectie op. Een reboot kan het probleem verhelpen, maar leidt niet altijd tot een (sowieso tijdelijke) oplossing.

Lees verder na de advertentie.

Het is nog onduidelijk of de Nexus 7 gps problemen hardware- of softwarematig zijn. Bij laatstgenoedmde is een firmwareupdate genoeg, bij hardwarematige problemen is een oplossing ingewikkelder – als deze er überhaupt al is.

Nexus 7 gps problemen: heeft AndroidPlanet ze ook?

Ook AndroidPlanet is in het bezig van een nieuwe Nexus 7. Vooralsnog hebben wij geen problemen met het 16GB wifi-model ondervonden. Daarbij moet wel gezegd worden dat de gps maximaal 20 minuten heeft gedraaid. In volgende en meer uitgebreide testen voor de review gaan we kijken of de gps-problemen ook bij onze Nexus 7 voorkomen.

Nieuwe Nexus 7 biedt mooie specificaties

nexus7-2

De nieuwe Nexus 7 heeft een full-hd-scherm met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels. Dankzij stereospeakers aan beide kanten van de tablet is het geluid daarnaast beter, onder andere dankzij `virtual surround-sound`.

De camera op de achterkant bevat 5 megapixels en de Nexus 7 heeft ook een 1.2-megapixel-frontcamera. De quadcore-processor draait op 1.5GHz en wordt ondersteund door 2GB aan intern geheugen. De nieuwe tablet van Asus en Google ondersteunt eveneens Bluetooth 4.0 en draadloos opladen.

Een Nexus 7 bestellen kan binnenkort via Britse webwinkels. Het wordt ook gemakkelijker om een Nexus 7 te kopen door Googles internationale bestelpagina’s. Deze duiden op een snelle en brede Europese release, in ieder geval in Duitsland, Engeland en Frankrijk.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus Nexus 7
Asus Nexus 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu