De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Nexus 7 in Nederland vanaf 3 september te koop volgens winkeliers

Redactie
27 augustus 2012, 16:38
2 min leestijd
Nexus 7 in Nederland vanaf 3 september te koop volgens winkeliers
nexus 7 tablet

De Nexus 7 komt op 3 september naar Nederland. De eerste tablet van Google zou op 3 september al in Duitsland, Frankrijk en Spanje verkrijgbaar zijn. Nederland is aan dit lijstje toegevoegd, zo melden bronnen in de retailsector. De kans is groot dat alleen de 16GB-versie van de Nexus 7 in Nederland verkocht gaat worden, voor een prijs die iets hoger ligt dan in de VS: geen 250 dollar, maar 250 euro.

Mogelijk komt de goedkopere 8GB-versie van 199 dollar helemaal niet in Nederland in de winkels. Ook krijg je vanuit Nederland geen toegang tot films, muziek en e-books van Google. Installeren van Android-apps via de Google Play Store is wel mogelijk. Mensen die de Nexus 7 al eerder in huis wilden halen konden daarvoor terecht in de VS, Australië, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Google heeft de Nexus 7 tablet samen met Asus ontwikkeld. Google heeft zelf nog geen officiële introductiedatum genoemd voor Nederland. Wel werd eerder al voorspeld dat de goedkope tablet in september al in Nederland te koop zou zijn.

De Nexus 7 werd afgelopen juni gepresenteerd en is een concurrent van de Amazon Kindle Fire, die vooral in de VS populair is. De Nexus 7 heeft alleen geen 3G-functie, maar werkt alleen op Wi-Fi. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, omdat je op je smartphone de hotspotfunctie kunt inschakelen om de 3G-verbinding te delen. Daarmee voorkom je dat je een dubbel abonnement moet afsluiten.

Lees verder na de advertentie.

nexus 7 google

Is de Nexus 7 het koopje van de maand? Op zich krijg je voor 250 euro behoorlijk wat waar voor je geld. Er zit een 1,3 GHz quadcore processor van NVIDIA in, waardoor de Nexus 7 ook voor zwaardere grafische toepassingen zoals games en video’s geschikt is. Het 7-inch scherm maakt de tablet geschikt om onderweg in het vliegtuig of thuis op de bank te kunnen gamen of foto’s bekijken. Het lezen van boeken is ook goed mogelijk.

Meer weten hoe de Nexus 7 bevalt? Dit weekend kon je lezen over onze ervaringen met deze tablet.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu