De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Nexus 7 kopen wordt gemakkelijker, Google opent internationale bestelpagina’s

Redactie
28 augustus 2013, 10:36
2 min leestijd
Nexus 7 kopen wordt gemakkelijker, Google opent internationale bestelpagina’s
nexus7 kopen

Een nieuwe Nexus 7 kopen wordt vanaf eind augustus gemakkelijker want de tablet van Google en Asus is vanaf woensdag beschikbaar in de Duitse, Franse, Spaanse en Engelse Google Play. Dit betekent dat het voor inwoners van die landen mogelijk is om een Nexus 7 te bestellen. Hoewel inwoners van Nederland en België niet officieel via de Google Play van deze landen kunnen bestellen, is het logisch dat de Nexus 7 ook naar retailers in die landen komt. En deze retailers in Duitsland, Frankrijk en Engeland leveren wél naar Nederland (en zonder importkosten of lange verzendtijden). De tablet krijgt in de Europese Google Play een prijskaartje van 229 euro en 269 euro voor respectievelijk de 16GB- of 32GB-versie.

Zo blijkt de nieuwe Nexus 7 al (voor) te bestellen in de Duitse Media Markt of bij Amazon in het Verenigd Koninkrijk. De levering vindt plaats rond begin/midden september, bij Amazon wordt de tablet direct naar Nederland geleverd.

Lees verder na de advertentie.

Van retailers naar Nederland

Eenzelfde situatie deed zich voor met de Nexus 4. Toen de smartphone voor enkele dagen in de Duitse Google Play te verkrijgen was, bood de MediaMarkt het toestel aan. De Nexus 4 had wel een prijskaartje dat 50 euro hoger lag dan de prijs die Google Play hanteerde, maar het liet zien dat zodra het toestel in de Play Store van een land te verkrijgen is ook retailers de mogelijkheid hebben om het toestel in te slaan.

Gezien het succes van de vorige Nexus 7 (lees ook onze Nexus 7 review) gaan veel retailers waarschijnlijk in grotere aantallen hun inkopen doen. Dit was bij zowel de Nexus 7 als Nexus 4 een veelgehoorde klacht, maar bij beide apparaten wisten veel retailers niet of het een succes zou worden.

Nexus 7 kopen in Nederland

Het is nog niet bekend wanneer de tablet officieel naar Nederland komt. Asus heeft de vorige Nexus 7 wel officieel naar Nederland gehaald en de verwachting is dat de fabrikant dit weer doet.

Nexus 7 specificaties

nexus7 kopen

De nieuwe Nexus 7 heeft een full-hd-scherm (1920 bij 1200 pixels), ultrasnelle Qualcomm Snapdragon 600-chip met een quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen. De tablet komt beschikbaar in een 16GB- en een 32GB-versie en 4g-versie staat op de planning. Ook is er Bluetooth 4.0 aanwezig en ondersteunt de tablet draadloos opladen van de Qi-standaard.

Ook de behuizing is erg fijn. Deze is gemaakt van een soft-touch materiaal dat goed in de hand ligt en genoeg grip biedt. De Nexus 7 is daarnaast lekker dun en weegt zo`n 300 gram: van dat gewicht merk je niets als de tablet in de tas meegaat.

Nexus 7 review

Lees in de Nexus 7 review waarom de tablet van Google en Asus de beste is die op dit moment te koop is.

→ Lees ook onze Nexus 7 (2013) review of bekijk onze Nexus 7 kopen-pagina!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus Nexus 7
Asus Nexus 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu