De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Nexus 7 (2013) gaat kapot door hardwarefout Lollipop-update’

Redactie
20 april 2015, 9:55
2 min leestijd
‘Nexus 7 (2013) gaat kapot door hardwarefout Lollipop-update’

De 2013-versie van de Nexus 7, die door Google en Asus is gemaakt, gaat massaal kapot door een interne hardwarefout die voorkomt tijdens de Lollipop-update. Veel Nexus 7-bezitters melden de laatste maanden problemen te hebben met hun tablet.

Lees verder na de advertentie.

De meldingen zijn opgemerkt door Android Police, die  het probleem hebben onderzocht, waarna Android Planet het probleem bij Asus heeft bevestigd. Tablets lopen vast tijdens of na het Lollipop-updateproces en blijven vervolgens tijdens het opstarten hangen bij het Google-logo. Daarnaast loopt de tablet vast in fastboot tijdens het verwijderen van de userdata.img en zou de Nexus 7 niet reageren in recovery. Ernstige hardwareproblemen rondom het flashgeheugen, die hoogstwaarschijnlijk worden veroorzaakt  door de Lollipop-update

2013-versie Nexus 7 start niet meer op

nexus7-4

Het ernstige aan dit probleem is dat sommige Amerikaanse Nexus 7-bezitters geen garantie meer hebben. Hierdoor moeten ze reparatiekosten betalen die soms tot de 344 dollar oplopen. Volgens experts zit de fout in de flashopslag van de Nexus 7, die gewoonweg niet meer werkt waardoor de functies van de tablet uitvallen.

Op dit moment is er nog geen werkende fix bekend. Sommigen melden dat het flashen van de originele stock-firmware helpt, maar dit is onbevestigd. Als de interne flashopslag inderdaad kapot gaat, is er weinig dat je als consument kunt doen. Google verwijst Nexus 7-bezitters door naar Asus.

Bezoekers van de  Nederlandse website TabletsMagazine melden echter dat de problemen ook voorkomen tijdens de update naar Android 5.1 Lollipop. De uitrol van deze update lijkt inmiddels stop te zijn gezet.

Reactie Asus Nederland

Asus Nederland meldt tegenover Android Planet dat er nog weinig gevallen van dergelijke problemen met de 2013-versie van de Nexus 7 in Nederland bekend zijn. Omdat de tablets onder de Nederlandse garantietermijn vallen, hebben consumenten twee jaar garantie. “Kapotte Nexus 7’s kunnen worden opgestuurd waarna wij ze individueel bekijken. Dan beoordelen we of de tablets  kosteloos kunnen worden vergoed”, aldus een woordvoerder van Asus.

Volgens de woordvoerder ligt het probleem bij de Lollipop-update. Als de tablet succesvol is geüpdatet naar Lollipop, zou het probleem zich veel minder vaak voordoen.

Zo werkt de garantie van Asus

Nexus 7-bezitters die problemen met hun tablet hebben, kunnen hier een rma-formulier downloaden en opsturen. “Nadat u ons het aanmeldformulier toegestuurd heeft krijgt u binnen 24 uur een email van ons met uw RMA/reparatie nummer. Hierna zal onze vervoerder u binnen 48 uur contacteren zodat u een afspraak kunt maken voor het ophalen van het toestel”, aldus Asus.

Gemiddeld duurt een reparatie ongeveer 7 tot 10 werkdagen.

Bedankt voor de rma-informatie Henk!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu