Placeholder

Google is mogelijk van plan om een nóg goedkopere variant van de Nexus 7 op de markt te brengen. Dat blijkt uit EXIF-data van een aantal foto’s op Picasa die van het model ME172V komen. Dit model kwam een maand geleden voor in een benchmarktest en zou een 1Ghz-processor, 7 inch scherm met een resolutie van 1024 bij 600 pixels, 1GB werkgeheugen en een 1 megapixelcamera aan de voorkant moeten krijgen. De ME172V – de Nexus 7 heeft versienummer ME370T – komt van fabrikant Asus en hoewel het niet met zekerheid kan worden gezegd dat dit ook daadwerkelijk een Nexus-toestel wordt, schijnt het wel een zeer goedkope Android-tablet van rond de 99 dollar (74 euro) te worden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De goedkope tablet wordt mogelijk tijdens de elektronicabeurs CES van 8 tot 11 januari gepresenteerd. Het prijskaartje van 99 dollar is voor een tablet met dergelijke specificaties ook een nette prijs. Het is daarmee ook de vraag of Google de Nexus-naam aan een dergelijke low-end tablet wil verbinden, want de huidige Nexus-toestellen (Nexus 4, Nexus 7 en Nexus 10) zijn allemaal echte krachtpatsers.