‘Nexus 8 met 64-bit processor duikt op in broncode Android’

Gijs Ettes
28 mei 2014, 14:22
1 min leestijd
‘Nexus 8 met 64-bit processor duikt op in broncode Android’
Nexus 8 Android broncode

Hoewel een mogelijke foto van de Nexus 8 die eergisteren verscheen op de Google I/O-website achteraf een Nexus 10 bleek te zijn, is er alsnog nieuwe informatie over de aankomende Google-tablet opgedoken. In Android broncode wordt volgens MYCE  naar de  tablet verwezen  met de codenamen Flounder en Volantis. Bovendien zou uit de broncode blijken dat de Nexus 8 een 64-bit Nvidia Tegra K1-chip krijgt en dat Google werkt aan een 64-bit versie van Android.

Al eerder gingen geruchten dat Google de Nexus 8 ontwikkelt in samenwerking met HTC. De Taiwanese fabrikant wees Google in 2012 af omdat het zich volledig wilde concentreren op de smartphonemarkt. Zo introduceerde de Taiwanese fabrikant de HTC One X, waarmee het weer succes binnen de smartphonemarkt wilde creëren. Nu, zo’n drie jaar later, is HTC naar verluidt klaar om de tabletmarkt opnieuw te betreden in samenwerking met Google.

Lees verder na de advertentie.

Mogelijk is de Nexus 8 kort na de Google I/O, die plaatsvindt op 25 en 26 juni, internationaal beschikbaar. Officiële informatie over de Nexus 8 release is echter nog niet beschikbaar, dus we houden een slag om de arm.

Waar Android momenteel nog 32-bit is, geldt dat niet voor iOS. Apples besturingssysteem is sinds september vorig jaar 64-bit, alhoewel alleen de iPhone 5S, iPad Air en iPad Mini (Retina) hiervan profiteren.

Lees meer over de Nexus 8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu