De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Google maakt Nexus 8 na toenemende concurrentie Nexus 7’

Redactie
21 januari 2014, 18:31
1 min leestijd
‘Google maakt Nexus 8 na toenemende concurrentie Nexus 7’
Nexus 8

Google werkt mogelijk aan een opvolger van de Nexus 7, de huidige 7 inch-tablet van de internetgigant. De Nexus 8 zou een 8 inch-versie en daarmee de grotere broer van de huidige tablet zijn, volgens Digitimes. Die website heeft echter ook vaak flinke missers, dus neem het nieuws vooral met een korreltje zout.

De Nexus 8 zou door Google ontwikkeld worden vanwege de toenemende concurrentie van verschillende fabrikanten. Zo zijn Acer en Asus flink bezig om met goedkope 7 inch-apparaten de tabletmarkt te voor zich te winnen. Hoewel de Nexus 7 ook een vrij goedkope tablet is, zou het apparaat niet kunnen concurreren met de bodemprijzen van de concurrentie.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 8: al eerder uitgelekt?

De Nexus 8 zou al eerder zijn uitgelekt, zoals op bovenstaande afbeelding te zien is. Daar zou een bredere variant van de Nexus 7 te zien zijn. Digitimes verwacht dat Asus opnieuw het 8 inch-model gaat fabriceren. Het Taiwanese bedrijf bracht eerder in samenwerking met Google beide versies van de Nexus 7 uit: zowel het model van 2013 als 2012.

Met een 8 inch-model zou Google in een ander segment van de tabletmarkt willen springen, dat op dit moment voornamelijk door de iPad Mini en 8 inch-tablet van Samsung Galaxy Tab 3 bestaat.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Nexus 9
HTC Nexus 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu