‘Nexus 8 gelekt in promotiemateriaal Google’ – update

Gijs Ettes
3 november 2013, 14:58
1 min leestijd
‘Nexus 8 gelekt in promotiemateriaal Google’ – update
Nexus 8 gelekt

Mogelijk heeft Google de Nexus 8 gelekt in eigen promotiemateriaal. Op de Amerikaanse versie van de officiële Android-website is nieuw beeldmateriaal te vinden op de Apps & Entertainment-pagina met daarop een Nexus-tablet die op Android 4.4 (KitKat) draait.

Op de Nederlandse versie van de Android-website is het beeldmateriaal niet te zien, maar Nederlandse gebruikers kunnen de pagina wel benaderen via een proxy. De desbetreffende afbeelding toont een tablet die qua afmetingen overeenkomt met de Nexus 7, maar aanzienlijke dunnere randen om het scherm heeft.

Lees verder na de advertentie.

De dunnere bezels wijzen er mogelijk op dat Google werkt aan een 8-inch opvolger van de Nexus 7. Eerder ging al het gerucht dat LG aan een Nexus 8-tablet werkt en afgelopen juli verscheen een render van het apparaat. Het is echter moeilijk te zeggen of de render en het promotiemateriaal van Google hetzelfde apparaat betreffen.

Nexus 8 gelekt, mogelijke specificaties

Vorige maand zijn de verwachte specificaties van de Nexus 8 gelekt. Het toestel zou een 8 inch-ips-scherm (1200 x 1920 pixels), 1,7GHz-quad-core-processor (Snapdragon 600), twee camera`s en hoogstwaarschijnlijk Android 4.4 krijgen. Deze zijn echter nog niet door Google bevestigd.

Update: Hoogstwaarschijnlijk betreft het promotiemateriaal van Google een gephotoshopte foto van de Nexus 7.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Nexus 9
HTC Nexus 9
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's