De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Google I/O-website laat Nexus 8 zien’

Redactie
26 mei 2014, 15:26
1 min leestijd
‘Google I/O-website laat Nexus 8 zien’
Nexus 8

De website van Google I/O, de ontwikkelaarsconferentie van Google die van 25 tot 27 juni plaatsvindt, laat een onbekende tablet zien. Het apparaat betreft mogelijk de Nexus 8, waar al langer geruchten over gaan. Ondanks dat de tablet veel vergelijkenissen vertoont met de Nexus 10, lijkt de tablet ‘m toch niet te zijn. Zo heeft de tablet op de afbeelding een ander (en langer) formaat en zijn ook de lange randen van een soft-touch materiaal voorzien – een eigenschap die de Nexus 10 niet zo overduidelijk heeft. Dat gezegd hebbende: het kan logischerwijs ook een gephotoshopte versie van de Nexus 10 zijn, want het apparaat op de foto heeft ook twee speakers aan de voorzijde.

Lees verder na de advertentie.

HTC

De geruchten gaan dat HTC de Nexus 8 gaat produceren. HTC wees Google in 2012 af omdat het zich volledig wilde concentreren op de smartphonemarkt. Zo introduceerde de Taiwanese fabrikant de HTC One X, waarmee het weer succes binnen de smartphonemarkt wilde creëren. Nu, zo’n drie jaar later, is HTC volgens de geruchten klaar om de tablet-markt te betreden met Google. Eerder gaf HTC ook al aan plannen te hebben voor nieuwe tablets.

Over de specificaties van de Nexus 8 is nog niets uitgelekt. De verwachting is dat de tablet (logischerwijs) een 8 inch-scherm met een QHD-resolutie krijgt.

Foto in het groot

experience-1900

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Nexus 9
HTC Nexus 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu