‘HTC gaat Nexus 8 maken’

Redactie
21 april 2014, 16:56
1 min leestijd
‘HTC gaat Nexus 8 maken’
Nexus 8 tablet

HTC gaat mogelijk de aankomende Nexus 8 maken. Nadat HTC in 2012 Google al had afgewezen om de Nexus 7 te maken, wil Google toch opnieuw samenwerken met HTC. De Nexus 8 zou namelijk een nieuw design krijgen, en HTC is volgens Google het bedrijf dat de tablet zou moeten produceren. Mogelijk duidt dit op het metalen design van het vlaggenschip van het Taiwanese bedrijf. HTC wordt daarbij ook genoemd als fabrikant van de nieuwe Nexus 10.

HTC wees Google in 2012 af omdat het zich volledig wilde concentreren op de smartphonemarkt. Zo introduceerde de Taiwanese fabrikant de HTC One X, waarmee het weer succes binnen de smartphonemarkt wilde creëren. Nu, zo’n drie jaar later, is HTC volgens de geruchten klaar om de tablet-markt te betreden met Google. Eerder gaf HTC ook al aan plannen te hebben voor nieuwe tablets.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 8 specs

Op dit moment is nog niets bekend over de specificaties van de tablet, behalve dat de Nexus 8 een 8 inch-scherm krijgt. Daarmee concurreert de Nexus 8 direct met de iPad Mini, Apples 8 inch-tablet. De verwachting is dat de Nexus 8 net als zijn kleinere en grotere broer van zeer krachtige specificaties wordt voorzien en een aantrekkelijk prijskaartje krijgt. de Nexus 7 was bijvoorbeeld de eerste 7 inch-tablet met een full-hd-scherm.

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu