De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Nexus 8 komt in april’

Redactie
7 februari 2014, 17:36
1 min leestijd
‘Nexus 8 komt in april’
nexus 8

De Nexus 8, de vermeende 8 inch-tablet van Google, wordt in april gelanceerd. Dat meldt het doorgaans hit-and-miss Digitimes, die echter wel veelal over goede bronnen in Taiwan – waar ook Asus vandaan komt – hebben. De Nexus 8 zou, net als de Nexus 7, in samenwerking met Asus worden ontwikkeld. Meer informatie pver de grotere tablet is op dit moment nog niet bekend.

Lees verder na de advertentie.

Waarom een Nexus 8?

Nexus 8 geruchten

Asus en Google zouden de Nexus 8 ontwikkelen wegens de tegenvallende verkoopresultaten van de Nexus 7. In het 7 inch-segment van de markt is veel concurrentie, met name door fabrikanten als Acer, veel onbekendere Chinese merken en sinds kort ook Samsung. Hoewel de Nexus 7 een goedkope tablet is, kan het niet concurreren met prijzen die bijvoorbeeld Acer met zijn 7 inch-tablets hanteert. Deze apparaten zijn echter wel van beduidend slechtere hardware voorzien.

Het 8 inch-segment is nog niet erg drukbezig bij de Android-markt. Samsung en LG hebben onder andere een 8 inch-tablet op de markt, maar ook Apple is een belangrijke spelen bij 8 inch met de iPad Mini. Mogelijk zou Google met de Nexus 8 rechtstreeks met de iPad Mini willen gaan concurreren.

Laatste nieuws over de Nexus 8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Nexus 9
HTC Nexus 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu