‘Nexus 8 komt in april’

Redactie
7 februari 2014, 17:36
1 min leestijd
‘Nexus 8 komt in april’

nexus 8De Nexus 8, de vermeende 8 inch-tablet van Google, wordt in april gelanceerd. Dat meldt het doorgaans hit-and-miss Digitimes, die echter wel veelal over goede bronnen in Taiwan – waar ook Asus vandaan komt – hebben. De Nexus 8 zou, net als de Nexus 7, in samenwerking met Asus worden ontwikkeld. Meer informatie pver de grotere tablet is op dit moment nog niet bekend.

Waarom een Nexus 8?

Nexus 8 geruchtenAsus en Google zouden de Nexus 8 ontwikkelen wegens de tegenvallende verkoopresultaten van de Nexus 7. In het 7 inch-segment van de markt is veel concurrentie, met name door fabrikanten als Acer, veel onbekendere Chinese merken en sinds kort ook Samsung. Hoewel de Nexus 7 een goedkope tablet is, kan het niet concurreren met prijzen die bijvoorbeeld Acer met zijn 7 inch-tablets hanteert. Deze apparaten zijn echter wel van beduidend slechtere hardware voorzien.

Het 8 inch-segment is nog niet erg drukbezig bij de Android-markt. Samsung en LG hebben onder andere een 8 inch-tablet op de markt, maar ook Apple is een belangrijke spelen bij 8 inch met de iPad Mini. Mogelijk zou Google met de Nexus 8 rechtstreeks met de iPad Mini willen gaan concurreren.

Laatste nieuws over de Nexus 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's