‘Nexus 8 krijgt 8,9 inch-scherm met 2K-resolutie’

Gijs Ettes
18 maart 2014, 12:07
1 min leestijd
‘Nexus 8 krijgt 8,9 inch-scherm met 2K-resolutie’
Nexus 8 scherm

Het Nexus 8 scherm wordt 8,9 inch en krijgt “minimaal een 2k-resolutie”. Dat meldt Digitimes op basis van bronnen binnen de industrie. Volgens de site heeft Google het voornemen om de Nexus 8 in de tweede helft van 2014 uit te brengen. In juli zou al gestart worden met de productie van de 8,9 inch-tablet, die dus mogelijk een groter display krijgt dan voorheen verwacht. De resolutie van het scherm bedraagt naar verluidt 2560 bij 1600 pixels of hoger; vergelijkbaar dus met de Nexus 10 die al geruime tijd beschikbaar is.

Digitimes meldt verder dat Google zich wil richten op tablets met grotere displays. De Nexus 7 was weliswaar een populair model, maar de concurrentie in het 7 inch-segment is moordend. Daarnaast lijkt het erop dat concurrent Samsung een trend is gestart met de lancering van de Galaxy Tab Pro. Dat Android-toestel is beschikbaar drie varianten met een 12,2, 10,1 en 8,4 inch-scherm. De schermresolutie is bij elk display hetzelfde: full-hd met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels.

Lees verder na de advertentie.

De huidige geruchten met betrekking tot het Nexus 8  scherm en de releasedatum staan haaks op eerdere berichten. Eerder was de verwachting dat de tablet, die wordt ontwikkeld door Asus en Google, kort na ontwikkelaarsconferentie Google I/O internationaal beschikbaar zou worden. Tijdens de I/O verwachten we weliswaar meer informatie over de Nexus 8, maar de release laat waarschijnlijk nog even op zich wachten.

Verder is de verwachting dat de Nexus 8 niet wordt aangedreven door een Snapdragon-processor, maar juist door een quadcore Moorefield-cpu van Intel (64 bit) met een maximale kloksnelheid van 2,33GHz. De Nexus 8 processor wordt bijgestaan door een krachtige gpu (PowerVR G6430) die ervoor zorgt dat het apparaat de concurrentie met de iPad Mini met gemak aankan.

Het laatste Nexus 8 nieuws op een rijtje

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Nexus 9
HTC Nexus 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu